Izgledajte mršavije – a da ne izgubite ni gram!

crossfit

Želite da izgledate mršavije bez da izgubite kilograme? Trener i autor knjige Strong is the new skinny Jennifer Cohen otkriva da je ključ u jačanju gornjeg dela tela, leđa i ramena. Kada se u vežbanju fokusirate na ove, obično zanemarene regije, to će vam pomoći da postignete izvajani izgled leđa u obliku slova ‘V’, koji će vas učiniti i do 7 kilograma mršavijim, i još važnije, jačim i snažnijim.Jennifer kaže da mnoge žene zaborave na jačanje ovih delova tela i da se fokusiraju na stvari u kojima su dobre i koje im prijaju ili na ono što ugledaju u svom odrazu u ogledalu. Da bi videli rezultate i prevarili svakog, isprobajte ove dve vežbe za koje Cohenova tvrdi da su najbolje za jačanje leđa i tela.

Zgibovi na šipci

Elastic-Band

Čak i ako vam deluju zastrašujuće, ne možete da zamenarite pozitivne strane zgibova. Unesite malu promenu u klasične zgibove i počnite sa korišćenjem debele gume od 5 centimetara koja će vam pomoći da uradite što više vezanih vežbi. Kasnije ćete se osloboditi gume i moći da se podižete koristeći samo snagu svog tela.

  • Obmotajte gumu čvrsto oko šipke, postavite je iza kolena (ili iza stopala za više potpore), uhvatite se za šipku (ako je neophodno koristite stolicu) i započnite sa podizanjem i spuštanjem.

  • Ponavljajte tri do pet puta dok ne dostignete dovoljnu snagu da odbacite pomoćne trake

Iskorak sa udarcima

Scarecrow-Back-Lunge

Jennifer obožava vežbe iskoraka i čučnja koje jačaju male mišiće koji povezuju vaša ramena, poznate kao rotatori. Dodavanje udaraca u ovaj miks vežbi dvostruko utiče na jačanje vaših leđa.

  • Iskoračite levom nogom napred, zauzimajući ugao od 90 sepeni u odnosu na kolena

  • Ruke izbacite na spoljašnju stranu i neka budu paralelne sa podom. Laktove savijte pod uglom od 90 stepeni, a šake stegnite u pesnicu

  • Zadržite se u tom položaju dok rotirate ruke i pesnice vam ne budu okrenute ka zemlji, zatim okrenite ruke ponovo i šake vratite nagore. Ne spuštajte i ne podižite ruke, neka budu u paralelnom položaju sa podom. Ovo je jedno ponavljanje

  • Uradite 15 ovakvih rotacija šake, zatim iskoračite levom nogom i ponovite još 15 puta

 Izvor: Popsugar.com
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.