(foto: Instagram)
(foto: Instagram)

Postoji nekoliko frizura koje jako često nosimo jer nam lepo stoje i jednostavne su za pravljenje, ali nismo ni svesni da baš njima najviše oštećujemo kosu i oduzimamo joj na volumenu.

Visoki konjski rep je najlakši način da uklonite kosu s lica ili zakamuflirate neopranu kosu. Ipak, često nošenje visokog repa može prilično da uništi vlasi. Učestala upotreba elastične gumice kosu lomi i čini je slabom. Šteta koju ova frizura izaziva su i kidanje i pucanje dlake.

Ako je kosa previše čvrsto zategnuta u uskim pletenicama, ona puca od korena – a to je najgora stvar koja se može dogoditi uvojcima. Srećom, opuštenije, neuredne pletenice su zanimljiviji i privlačniji izbor koji neće naneti toliko štete. Kidanje i slabljenje kose je, prilikom čestog nošenja uskih pletenica, neizbežno.

Mokra kosa je osetljivija od suve i brže puca. Zato kosu nikada nemojte vezati dok je mokra. Mokra i podignuta kosa je stvar koju isključivo treba izbegavati. Ako mislite da to nije istina, pogledajte gumicu za kosu sledeći put kad budete odlučili da vežete mokru kosu. Šteta koju pravi ova frizura je pucanje i opadanje kose.

Neuredna punđa je veoma popularna frizura koja izgleda dobro u svakoj prilici. Spavanje s punđom na glavi sačuvaće lepo uređenu frizuru, ali će takođe imati posledice po zdravlje kose. Vrlo je važno da pustite kosu pre odlaska u krevet kako biste izbegli štetu na korenu kose. Ako ipak ne možete spavati puštene kose – obavezno koristite satensku ili svilenu jastučnicu da se dlaka ne bi kidala. Neizbežna šteta spavanja sa punđom je trenje i čupanje vlasi sa temena.

Izvor: ekskluziva.ba
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.