Istraživanje: Zašto muškarci vole žene sa oblinama?

levis

Nova naučna studija otkrila je zašto su muškaraci toliko “ludi” za ženskim oblinama.

Ipak, ono što je iznenađujuće jeste otkriće da za muško interesovanje nije presudna veličina ženske guze, već nešto sasvim drugo – zakrivljenost donjeg dela kičme kod žene!

“Tokom ljudske istorije, žene su se suočavale s problemima prilagođavanja na promenu centra mase tokom trudnoće”, kaže jedan od autora studije David Lewis, psiholog Bilkent univerziteta u Turskoj. “Žene sa većim stepenom zakrivljenosti kičme u lumbalnom delu lakše podnose trudnoću zbog bolje raspoređene mase. Zato smo pretpostavili da muškarce privlače takve fizičke karakteristike, jer su se i sami psihološki adaptirali na njih”.

Ukratko, muškarci su “naučili” prednosti takve građe, jer žene sa blago zakrivljenom kičmom mogu da izdrže više trudnoća bez povreda.

Za potrebe studije, više od 300 muškaraca ocenjivalo je privlačnost ženskih silueta sa lumbalnom zakrivljenošću od 26 do 61 stepena. Muškarcima se najviše dopadao stepen od 45,5 stepeni, a naučnici su kasnije izračunali da takva građa ženama olakšava trudnoću i smanjuje šansu za povrede, bolove u leđima i diskus herniju.

“Muškarci možda obraćaju pažnju na zadnjicu, ali nesvesno prikupljaju informacije o kičmi žene”, kaže dr Lewis. “Doduše, jedna od mogućnosti je da muškarci posmatraju i lumbalnu zakrivljenost kičme i veličinu zadnjice, ali je potrebno još istraživanja kako bi se to utvrdilo”.

Izvor: consumer.healthday.com

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.