Nebitno iz kojeg razloga, nevera je najčešće pogubna za odnos. Čak i ako druga strana odluči preći preko nje, pitanje narušenog poverenja često nagriza odnos, a retki su ti koji nakon nevere smatraju kako su i dalje u srećnom braku, pokazala je studija kanadskog Univerziteta Guelph.

Prema njoj, dok muškarci najčešće varaju zbog samog seksa, žene će se znatno češće upustiti u neveru ako su nezadovoljne u odnosu.

Donosimo vam priče pet stvarnih žena, kao i objašnjenja zašto su one ušle u tuđi krevet.

1. “Tražila sam utehu”

Od dana kad sam se udala za njega, znala sam da je to greška, kaže 50-godišnja Elizabet. Bio je pasivno-agresivan, hteo je da me kontroliše i očekivao je da ću dati otkaz kako bi ostala kod kuće i brinula o deci i kući. Nedugo nakon prve godine braka, počela sam da ga varam s muškarcem s kojim sam radila. Nisam se zavaravala da se radi o ljubavi, no bila je to situacija koja mi je otvorila oči – bila sam s nekim s kim sam se osećala dobro, davao mi je samopouzdanje, zasmejavao me i poštovao me zbog toga ko sam i nije želeo da me pretvori u nekog drugog.

Ta afera mi je pomogla da pronađem sebe, otkrijem svoje želje, da mi sigurnost da mogu i želim živeti bez njega. Da se nije dogodila, pitanje je bi li imala hrabrosti zatražiti razvod. Sada, 25 godina nakon toga, udata sam za divnog muškarca. Međusobno se usrećujemo i ne pokušavamo menjati.

Kliknite na DALJE za narednu priču.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.