Ispovest plus-sajz modela: “Život mi je bio ugrožen, morala sam da smršam 100kg”

Rosie nekad i sad (foto: Instagram)
Rosie nekad i sad (foto: Instagram)

Rosie Mercado, 36-godišnja manekenka iz Los Anđelesa, nekada je imala neverovatnih 185 kilograma uz obim struka od 180 cm, a njen život se promenio 2011. godine, kada joj je službenica na aerodromu rekla da mora da kupi dodatno sedište u avionu.

Upravo taj incident je naterao da promeni navike i smrša preko 50 kg dijetom, trčanjem, zumbom sličnim načinom. Međutim, tada je Rosie stala sa gubljenjem kilograma i postalo joj je teško da mršavi, te je u jednom trenutku ponovo počela i da se goji. Zato je donela odluku koja će joj promeniti život.

Smršala je neverovatnih 110 kg (foto: Instagram)
Smršala je neverovatnih 110 kg (foto: Instagram)

“Težina mi je konstantno varirala, a onda sam odgledala dokumentarac o gastričkom bajpasu. I rekla sam sebi: ‘Znaš šta, ovo ćeš i ti da uradiš. To je sledeći korak na tvom putovanju'”, rekla je Rosie u intervjuu za časopis People, dodajući da možda ipak nije bila najpripremljenija za taj krupan korak u svom životu.

Sada izgleda bolje nego ikad (foto: Instagram)
Sada izgleda bolje nego ikad (foto: Instagram)

Kaže da nije mogla da popije čak ni gutljaj gaziranog napitka ili šaku pirinča bez da joj ne bude veoma loše i morala je da uči šta njeno novo telo može da podnese: “Naučite šta vam je dopušteno, a šta nije i ako uradite nešto što ne smete, osećaćete se užasno”, kaže Rosie. Tokom tog procesa, ona je naučila da kontroliše količinu porcija i hrane koju unosi.

(foto: Instagram)
(foto: Instagram)

To joj je pomoglo da skine neverovatan broj kilograma, preko 90, ali je takođe počela da pati od problema sa kojim se susreću mnogi koji su prošli isti put poput nje: višak kože. “Sve vreme sam morala da nosim steznik. Bez njega nisam mogla ni da trčim jer sam imala mnogo viška kože. Izgubiš brdo kilograma , ali jave se novi problemi”.

(foto: Instagram)
(foto: Instagram)

Bolni svrab, razvučena koža i velika borba kako bi se ujutru obukla naterali su Rosie da ode na plastičnu operaciju ne bi li uklonila 9 kg dodatne kože. “To je bio najbolniji proces mog putovanja, do sada”, priznaje manekenka.

(foto: Instagram)
(foto: Instagram)

Na kraju sav trud se isplatio i Rosie je uz pomoć dijete, treninga i operacije smršala preko 110 kg, te sada održava težinu od 77 kg vežbama tri puta nedeljno i ishranom bogatom proteinima i povrćem. 2014. godine je postala manekenka jedne modne agencije sa Menhentna i radila brojne kapanje za plus sajz modele.

Izvor: Dailymail.co.uk
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.