Ispovest plus sajz modela: “Padala sam u nesvest od gladi!”

manekenka- moda- ishrana
(foto: instagramlizagoldenbhojwani)

Do koje mere ide borba za savršeno telo? Gde je granica? 

Liza Golden-Bhojwani iz New Jerseya je oduvek želela da postane manekenka. Zarad ostvarenja svog sna morala je da smrša, kako bi stala rame uz rame sa svetski poznatim modelima.

Danas, Liza je plus size manekenka i otvoreno priča o svojim iskustvima i modelingu, o revijama, nedeljama mode u New Yorku i modnoj sceni uopšte.

Ova manekenka je sa svojim fanovima podelila šokantne fotografije sa početka karijere i priznala da se izgladnjivala kako bi dostigla određenu težinu. Unosila je samo 500 kalorija dnevno, što predstavlja samo četvrtinu koja je potrebna odraslom čoveku da bi normalno funkcionisao. Kada je od gladi pala u nesvest shvatila je da je vreme da nešto promeni u svom životu.

devojka- model-manekenka
(foto: instagramlizagoldenbhojwani)

Odlučila je da počne normalno da se hrani jer je kako bi sačuvala zdravlje. Počela je da vraća izgubljene kilograme, a nakon što je je počela da nosi konfekcijski broj 36 – ostala je bez posla.

Revije vam nameću određene kriterijume koji se moraju poštovati. Možete se prikloniti tome ili se možete okrenuti i otići. Ja sam izabrala ovo drugo“, govori Lizi.

ishrana- model- plus size- manekenka
(foto: Instagram/lizagoldenbhojwani)

Prestala sam se forsirati i slušala sam svoje telo. Sada sam srećna i obla“, tvrdi ona.

Lizi govori o tome kako je važno da slušate svoje telo i naučite da ga volite. Ne možemo svi biti lutke sa naslovnica ali je važno osećati se dobro u sopstvenom telu.

Možda nisam stvorena za naslovne strane, ali tu sam sa razlogom. Želim biti srećna i ispunjena. Tako se sada osećam”, zaključila je Lizi.

ishrana- model- moda
(foto: Instagram/lizagoldenbhojwani).
Izvor: 24sata.hr
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.