alyssa
(foto: YouTube/Alyssa Mcdonald)

Alyssa McDonald je imala samo dve godine kada je zadobila teške opekotine, ali tvrdi da je danas ponosna na svoje ožiljke jer je čine drugačijom od drugih.

Alyssa je zadobila opekotine trećeg stepena na 75% lica i ostala slepa na jedno oko. Pala je u komu i tada su lekari obavestili porodicu da planiraju sahranu.

Ona se uprkos lošim prognozama doktora, probudila iz kome. Bila je na oko 100 operacija među kojima je i rekonstrukcija usana i obrva, a postavljene su joj i  očne proteze. Imala je 16 godina kada je odlučila da više neće ići na operacije.

“Naučila sam da volim sebe i svoj izgled. Moj moto je da nosim svoje nedostatke kao dijamante. Ponosna sam na svoje lice”, kaže Alyssa koja je godinu dana provela u bolnici oporavljajući se teških opekotina ali i od brojnih operacija koje su usledile.

alyssa
(foto: Instagram/Louise Stainton)

Alyssa se u intervjuu za jedan magazin prisetila i kobnog dogođaja koji je zauvek izmenio njen lik.

“Moja baka je često kuvala i jednog dana je stavila puter na ringlu kako bi se otopio. Bila sam znatiželjno dete, popela sam se i prosula vreo puter po sebi. Pronašao me je ujak koji je pokušavao da obriše vrelu tečnost sa mog lica, ali bila sam toliko teško opečena da mi se koža topila. U bolnici sam pala u komu. Mojoj majci su lekari rekli da bi bilo najbolje da pozove sveštenika i počne da planira sahranu. Međutim, ja sam se probudila iz kome i narenih godinu dana ostala na bolničkom lečenju. Na 85% mog lica imam ožiljke. U školi su me nazivali čudovištem i ponižavali. Ali nikada nisam dozvolila sebi da budem žrtva. Neka deca su plakala kada me vide, neka bežala. Za Noć Veštica su mislili da imam masku i rekli da je to najbolja maska koju su ikada videli”, kaže Alyssa.

Dodala je da ne može da promeni mišljenje ludi i da je ili prihvataju takvu ili ne.

“Moji ožiljci su moje obeležje. Ne želim da ih se otarasim jer ih volim. Kada bi postojala magija kojom bi ih uklonila, odbila bih to. Nekada sam plakala jer nisam želela ovoliko da se razlikujem od drugih, a onda sam shvatila da je to život i prihvatila sam sve”, tvrdi Alyssa.

Izvor: DailyMail
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.