Ispovest kraljice Instagrama: “Svi su mislili da imam savršen život, ali…”

Imala je stotine hiljada pratilaca i zarađivalamnogo novca...Onda je rišla da ispriča PRAVU ISTINU o osvom životu
Imala je stotine hiljada pratilaca i zarađivala mnogo novca…Onda je rešla da ispriča PRAVU ISTINU o svom životu

Essena O’Neil je donedavno bila jedana od najplaćenijih modnih blogerki na društvenim mrežama. Ova 19-godišnjakinja iz Australije je, međutim, konačno rešila da svima otkrije šta se zapravo krije iz njenih savršenih fotografija na Instagramu koje su je i proslavile.

essena-oneill-2

Svoj blog je započela još u srednjoj školi. Objavljivala je i video klipove na You Tubu i potpuno se predala pisanju saveta i fotografisanju svoje svakodnevice. Ubzo je stekla popularnost i pratioce širom sveta, a njih je bilo preko pola miliona na Instagramu i oko 250 hiljada na You Tubu.

essena-oneill-6

“Zaljubila sam se u ideju da sam drugim ljudima uzor, kaže Essena. Ovo je bila neka vrsta rastuće opsesije da se dopadnem ljudima”.

essena-oneill-12

Nije prošlo dugo pre nego što je dobila sponzorske ugovore i mogla od svog hobija da izdržava sebe. Takođe je dobila ponude za posao modela u Los Anđelesu.

essena-oneill-14

Mnoge mlade devojke su se ugledale na Essenu i bile opsednute njome. Ali nisu ni bile svesne šta se krije iza njenog nasmejanog lica na fotografijama.

essena-oneill-17

“Da, 16-godišnja Essena bi rekla ‘Šta je sa tobom, imaš život iz snova’. Zašto sam se onda osećala tako jadno, usamljeno i bezvredno?”

essena-oneill-15

Nedavno je O’Neilova shvatila da joj je dosta pretvaranja i života u laži. Napravila je drastičnu promenu u svom životu i obavestila svoje pratioce da odlazi sa društvenih mreža, pa je i na svim svojim dosadašnjim fotografijama odlučila da pokaže šta se zaista krije iza njih.

essena-oneill-1

“Bila sam opsednuta time šta drugi misle o meni, najviše zbog toga što sam bila svima dostupna. Ozbiljno sam bila zavisna od tuđeg mišljenja. Za mene su lajkovi i pratioci bili merilo koliko sam dobra  i koliko me ljudi vole. Nisam ni primetila, a društvene mreže su postale svha mog postojanja. Nisam znala ko sam bez njih”.

essena-oneill-11

Od tada ne samo da je obrisala svoj Tumblr nalog, već planira da prestane i sa postavljanjem klipova na You Tube. Obrisala je i preko 2000 fotografija sa Instagrama jer smatra da nisu služile pravoj svrsi samopromocije.

essena-oneill-18

Priznaje da su njene fotografije savršenog tela bile rezultat nezdravih navika.“Petnaestogodišnja devojčica koja broji kalorije i neumorno vežba nije prava svrha u životu. Svako ko je kao i ja nekada zavistan od društvenih mreža nije u pravom stanju uma”, napisala je Essena.

essena-oneill-7

“Uvučen stomak, izrežirana poza, isturene grudi. Želim samo da mlade devojke znaju da ovo nije realan život niti kul ili inspirativno. To je neprirodna perfekcija stvorena sa ciljem da se dobije pažnja”.

essena-oneill-19

“Bez da sam primetila, većinu svog tinejdžerskog doba sam provela zavisna od društvenih mreža, odobravanja drugih, mog statusa na internetu i fizičkog izgleda. Društvene mreže, naročito onako kako sam ih ja koristila, nisu realnost”.

essena-oneill-5

Iskreno je pričala i o tome kako zarađuje novac od nekih svojih postova i o tome kako spontane fotografije zapravo ne postoji, već su sve izrežirane i obrađene.

 essena-oneill-20

“Kada objavim jednu sasvim običnu fotografiju, moji pratioci misle da je to bilo tako jednostavno. Ali nije. Niko nije savršen, a ja sam provodila previše vremena kako bi izgledala upravo tako, onda satima sređivala svoje fotke kako bih ispravila i najmanju manu. Ne želite takav život. I tako nisko samopouzdanje”.

essena-oneill-23

“To nije život. Ne upoznavati se sa ljudima da biste ih zaista upoznali i da bi ste se družili i otkrili nešto novo, već samo da biste se fotografisali za društvene mreže. Ove godine napunila sam 18  i shvatila koliko sam jadna, usamljena i uplašena. Upoznala sam i mnogo uspešnije ljude od sebe, manekenke, modele, kreatore i oni su bili jednako očajni. Ne želim da me definišu brojevi. Želim da živim, da budem stvarna, a ne samo izmišljeni lik sa društvenih mreža”, objasnila je mlada devojka u potresnom video klipu koji je objavila na  You Tubeu.

essena-oneill-24

To što ova mlada devojka radi je zaista neverovatno i sjajno. Imati hrabrosti da iskreno pričate o svemu što je ona doživela je i svetu u kom je živela je zaista neverovatno. Tek sada može da postane pravi uzor svojim fanovima, jer su čuli pravu stranu i pravu cenu savršenog života i uspeha na društvenim mrežama koji svi tako žele.

essena-oneil

O’Neilova je takođe započela i novi sajt LetsBeGameChangers.com gde će ispričati celu svoju priču, ali i izazivati svoje fanove da se odreknu društvenih mreža na nedelju dana. Essena želi da druge ohrabri da zaista žive svoj život.

Izvor: Dose.com
Fotografije: Instagram
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.