(foto: flickr.com/SusanSolinski)
Hmmm, da li vas je ova priča iznenadila? (foto: flickr.com/SusanSolinski)

Ispovest jedne mlade Beograđanke u vidu otvorenog pisma izazvalo je pravu buru komentara na društvenim mrežama. Ona ima 27 godina, atraktivna je, samostalna i – već dve godine singl!

Njeno pismo prenosimo u celosti:

“Imam 27 godina, samostalna sam, pametna, atraktivna i u skladu sa najnovijim trendom “singl”. Zahvaljujući dobrim genima mojih roditelja nemam problema da privučem mušku pažnju, ali nakon samo par “dejtova” izgubim interesovanje za njih.

Svi iz mog okruženja, uključujući naravno i moje roditelje mi govore da su mi očekivanja prevelika i kako bi trebalo da spustim kriterijume. Ja se ne slažem sa njima. Moja “šolja čaja” je tamo negde i ja ću tačno na vreme stići do nje, a do tada, hajde da razrešimo misteriju:

“Zašto sam singl?”

Sama sam zato što odbijam da sa partnerom gledam filmove koje ne volim i slušam muziku od koje mi se diže kosa na glavi.

Zato što mi je jezik duži od pameti pa na prvom sastanku pitam: “Koji prašak koristi tvoja mama?”

Začuđeno mi odgovara: “Kako znaš da mi mama pere stvari?”

Prećutno odmahujem rukom i prelazim na drugu temu dok mu nečujno u sebi odgovaram: “Tako što mi miris tvoje majice štipa oči i tako što je popeglana kao da si je upravo skinuo sa vešalice iz ekskluzivnog butika.”

Sama sam zato što ne mogu da klimnem glavom kada muškarac kaže: “Ti ćeš da me čekaš kod kuće sa spremljenim ručkom, a ja ću posle posla da gledam fudbal i pijem pivo.”

Zato što mislim da je Sony devojka sa kojom me vara. Jer, ni na kraj pameti mi ne bi bilo da bi “odrastao” čovek bio u stanju da igra igrice do pola noći.

Zato što nemam strpljenja da sačekam tri meseca da “muškarac” skupi hrabrosti da me pozove na “dejt”.

Sama sam zato što mi kaže: “Zovem te sutra”, a onda se javi posle tri dana kao da sam ova dva provela u komi ili imala demenciju.

Zato što izađem na prvi sastanak, a on počne da nabraja imovinu koju poseduje kao da radim u Poreskoj upravi.

Zato što mi je drugarica kreativnija u smišljanju predloga zajedničkih aktivnosti, nego on. On iznova postavlja pitanje: “Smisli gde želiš da idemo.”

Smislila sam! Idem kući. Sama.

Zato što mi postavi pitanje: “Da li znaš da kuvaš?” Najradije bih prevrnula očima, ali ga ipak počastim šakom razočaranja pa kažem/slažem: “Ne znam, hoće li to biti problem?”

Kaže: “Neće.”

Izgleda da je i on slagao.

Zato što sam jednom na njegovo pitanje: “Da li znaš da kuvaš?” odgovorila: “Da li znaš da zaradiš novac kako bih ja imala šta da skuvam?”. Odgovor nisam dobila, ali nije ni on.

Zato što smo izašli na piće prvi put. Poziva konobara i odlazi do toaleta. Konobar donosi račun, ja plaćam. Izašli smo na piće drugi put. Konobar donosi račun, on je ispred telefonira. Ja plaćam, drugi put. Treći put stiže račun. Gledamo se. To je bio i poslednji put kada sam izašla sa njim.

Zato sam sama, ali ne zadugo.”

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.