MeredithWhiteBeforeAfter
Meredith pre i posle

Amerikanka Meredith White iz Bostona je nakon velikog broja bezuspešnih dijeta, uspela da smrša čak 35 kilograma i svoju liniju dovede do savršenstva. Evo kako je u tome uspela, pročitajte njenu priču.

**********************

Pre nego što sam uspela da izgubim suvišne kilograme, imala mnogo neuspelih pokušaja mršavljenja. Znala sam šta je bilo neophodno da uradim kako bih smršala. Znala sam koje namirnice mi mogu pomoći u mršavljenju, a koje bi trebalo da izbegavam u širokom luku. Bezbroj puta sam počinjala sa treninzima i bezbroj puta odustala od istih.

Posle mnogo neuspešnih dijeta, shvatila sam u čemu je problem – u mom načinu razmišljanja!

Dok sam bezuspešno pokušavala da izgubim kilograme…

1. Izbegavala sam vagu i osećala bih veliku krivicu svaki put kada bih makar prošla pored nje

Umesto da se suočim sa svojim problemom, trudila sam se da ga ignorišem. Ova strategija nikada nije bilo dugog veka – na kraju sam morala da sebi priznam tužnu istinu. Svaki put kada bih stala na vagu, izjedao me je osećaj krivice i kajanja. Kajala sam se što sam sebi dozvolila da se zapustim, što se nisam ranije “sabrala” i preuzela kontrolu nad svojim životom, izgledom, zdravljem… Kajala sam se zbog loše  ishrane i svakog treninga koji sam propustila.

2. Krivila sam druge za svoj problem

Kada želite da smislite dobar izgovor – mogućnosti su vam neograničene. Krivila sam kuvarice u menzi za loš izbor zdrave hrane. Napolju je uvek bilo previše hladno za šetnju ili trčanje, a teretana je bila predaleko od moje kuće. Bila sam previše zauzeta odlaganjem i gledanjem TV-a.

3. Zadavala sam sebi nerealne ciljeve

Svaki put kada bih razmišljala o tome koliko bi kilograma trebalo da izgubim kako bih dostigla idealnu težinu, moj cilj mi je delovao toliko nerealno i “daleko”, da nisam verovala da ću to ikada postići.

***Ukoliko ste propustili: 12 neočekivanih prepreka na vašem putu do idealne linije

4. Bila sam nestrpljiva i želela sam “instant” rezultate

Isprobala sam sve dijete koje su “garantovale” brz gubitak kilograma. Merila sam svoju težinu svakoga dana i postajala sam nestrpljiva kada bih procenila da rezultati izostaju ili da ne gubim kilograme dovoljno brzo.

5. Jedan trenutak slabosti je bio dovoljan da odustanem od dijete

Ja sam, ipak, samo ljudsko biće, te se mi se dešavalo da ponekad “zabrljam” i prekršim dijetu. Nakon toga, umesto da nastavim da se pridržavam zdravog načina ishrane, ja sam gušila u fast foodu, kao da sam želela da nadoknadim propušteno. Nalazila sam se u pravom začaranom krugu.

6. Držala sam dijete zato što sam se stidela svog izgleda

Želela sam da izgubim kilograme kako bih se rešila osećaja krivice i stida zbog svog viška kilograma. Odbijala sam da prihvatim sebe takvu kakvu jesam, ali i da priznam greške koje sam pravila, koje su na kraju dovele do težine od čak 110 kilograma.

A kada sam zaista počela da mršavim…

1. Prihvatila sam sebe takvu kakva jesam

Oslobodila sam se osećaja krivice i kajanja. Svu svoju snagu sam usmerila na ono što želim da postignem, umesto da očajavam zbog svog trenutnog izgleda.

2. Preuzela sam odgovornost za svoje postupke i život

Prestala sam da prebacujem krivicu na druge i preuzela sam kontrolu nad svojim životom. Odbacila sam sve nekadašnje izgovore. Na taj način sam stekla samopouzdanje i snagu koja mi je omogućila da istrajem u svojoj borbi za telo kakvo sam želela.

*** Da li znate da možete izgubiti suvišne kilograme bez odricanja od omiljene hrane? Kliknite OVDE!

3. Počela sam da verujem u sebe

Prestala sam da govorim kako “pokušavam da izgubim kilograme”. Umesto toga, govorila sam kako “gubim kilograme”. Zamišljala sam sebe sa 30 kilograma manje, počela sam da se osećam kao da mi je cilj bliži nego ikada pre.

4. Koncentrisala sam se na sam proces mršavljenja, umesto na rezultate

Prestala sam da brinem i pratim rezultate koje postižem. Verovala sam da će rezultati doći sami od sebe, ali samo ako ostanem dosledna. Prihvatila sam da svoj cilj neću ostvariti preko noći.

5. Prigrlila sam “debelo dete” u sebi

Dozvoljavala sam sebi da povremeno prekršim dijetu ali kada bi se to desilo, nisam očajavala. Oprostila bih sebi i nastavila dalje, po ustaljenom planu.

6. Promenila sam svoj način života iz ljubavi, a ne zbog srama

Prestala sam da se sažaljevam i kažnjavam nakon svake greške koju bih napravila. Zavolela sam sebe dovoljno da postanem fit, da pravim mudrije odluke pri izboru namirnica i da težim ka stvaranju “najbolje verzije” sebe.

Izvor: mindbodygreen.com
2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.