Inspiracija: ovaj dečak leči gubitak roditelja smehom koji daruje drugima

Dečak koji širi sreću i bogati se osmesima
Dečak koji širi sreću i bogati se osmesima

Neki od vas koji upravo čitate ovaj tekst, nažalost, znaju šta to znači ostati bez roditelja, dok druge i sama pomisao na to rastuži. Međutim, život uvek ide dalje svojim tokom, a tu lekciju je morao prerano da nauči i ovaj 6-godišnji dečak.

Jako rano je ostao bez oca, a samo pre nekoliko meseci i bez majke. Međutim, nakon prvobitne tuge on je pronašao rešenje za bol koji je osećao, a recept je prilično jednostavan. Tako što će darivati osmeh prolaznicima, on će ukrasti deo njihovog osmeha i preguraće još jedan dan.

Zamolio je svoju tetku, koja se sada  stara o njemu, da mu kupi mnoštvo malih igračkica koje je počeo da deli prolaznicima i to baš onima koji su bili natmureni ili izgledaju previše zauzeto. Njegov mali gest pažnje, za koji, naravno, nije očekivao ništa zauzvrat, bio je višestruko plaćen, ali nečim mnogo vrednijim od novca. Osmehom.

“Još uvek sam tužan što mi je majka umrla, ali dosad sam podelio 500 igračaka i nasmejao isto toliko ljudi. Cilj mi je da ih bude 33.000”, entuzijastičan je ovaj simpatični dečačić, a, kao što zaključuje reporter koji je odradio ovu reportažu sa njim, čak iako im nije dao igračku direktno u ruke on je nasmejao sigurno i više hiljada samim tim što su čuli njegovu priču.

Nadamo se da je ulepšao i vaš dan i naučio vas važnoj lekciji, a to je da od tugovanja nećete dobiti ništa, a da je sreća uvek veća kada se podeli.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.