Shaun Ross (foto: Ben Kulo)
Shaun Ross (foto: Ben Kulo)

Poimanje pojma lepote se menjalo iz veka u vek, iz decenije u deceniju, a težnja 21. veka nije na prevazi jednog od koncepata lepote nego na prožimanju i koegzistiranju različitih tipova ove estetske kategorije.

Albino model Shaun Ross se probio u svetu modelinga i pored urođene anomalije zbog koje njegov organizam nije sposoban da proizvodi pigment melanin što se dalje odražava na depigmentaciji kože i kose.
On je otvorio vrata sveta mode mnogim drugim modelima koji boluju od različitih dermatoloških poremećaja, kao što je, na primer, Winnie Harlow, jedna od učesnica rijalitija The America’s Next Top Model, čiju je kožu zahvatio isti poremećaj od kog je patio i kralj popa, Michael Jackson, vitiligo ili leukodermija.

Winnie Harlow (foto: Look)
Winnie Harlow (foto: Look)

Shaun je promovisao haštag #InMySkinIWin što bi se na srpski moglo prevesti kao #PobeđujemUSvojojKoži. Iako je to učinio još 2012. godine taj haštag je i danas veoma popularan, a u njemu se pronalaze svi oni koji imaju određena kožna oboljenja, ali ih se ne stide nego su ih prigrlili kao deo svoje autentične lepote.

winnie harlow 5

Winnie Harlow
„Moja misija nije da zaustavim predrasude, ismevanje, odbacivanje i vređanje u potpunosti nego da promenim način na koji ljudi vide sebe. Ako se neko oseća dobro kada se pogleda u ogledalu onda mu ni sve negativne reči sveta neće naškoditi.“

Shaun Ross (foto: AMCK)
Shaun Ross (foto: AMCK)

Ovo su samo neke od interesantnih fotografija koje je moguće pronaći pod ovim haštagom koji šalje fenomenalnu poruku.

inmyskiniwin 5 inmyskiniwin 4 inmyskiniwin 3 inmyskiniwin 2 inmyskiniwin 1

Izvor: Popsugar.com
Foto: Instagram (ukoliko nije navedeno drugačije)
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.