(foto: www.soc.ucsb.edu)
(foto: www.soc.ucsb.edu)

Jedna od važnih tema koja se provlači u ženskim razgovorima je i orgazam, tačnije odsustvo istog. Verovatno na svetu ne postoji barem jedna žena koja nije nekad odglumila orgazam kako ne bi povredila ego svog partnera. Ipak, ako je odsustvo doživljavanja vrhunca često trebalo bi da poradite na tome. Štaviše, mnoge pripadnice lepšeg pola se žale da nikada nisu doživele orgazam.

Mnoge žene su sklone da krivca vide u partneru, ali, iako i to često zna biti slučaj, morate da znate da je za tango potrebno dvoje. Odgovorite iskreno na nekoliko sledećih pitanja  kako biste shvatili u čemu možda leži problem.

  • Da li ste posvećene predigri? Ukoliko mislite da je sam snošaj dovoljan za postizanje vrhunca varate se. U klitorisu se nalazi mnogo više nervnih završetaka nego u samoj vagini, tako da nemojte da ga podređujete G tački.
  • Da li govorite partneru šta vam prija? Budite slobodne i uputite ga kako da vam pruži što veći užitak. Potrebno je aktivirati 237 mišića da odglumite orgazam, ali samo 15 da kažete svom partneru gde se nalazi klitoris. Zapamtite to.
  • Nosite li čarape tokom seksa? Iako vam ovo može zvučati smešno to, takođe, može biti jedan od značajnih faktora jer ukoliko su vaše noge hladne to se može odnositi i na ostatak tela. Jedna holandska studija je pokazala da 50% žena koje ne nose čarape tokom seksualnog čina imaju problem sa orgazmom, ali samo 20% onih koje ih nose.
  • Obavite li malu nuždu pre intimnog odnosa? Puna bešika vas može ometati i skrenuti vaše misli na odlazak u WC po završetku koitusa što će znatno poljuljati vašu opuštenost koja je neophodna za orgazam.
  • Da li ste u vezi? Da, seks na jedno veče sa strancem zna biti prilično uzbuđujući, ali isto tako, koliko god bili slobodni i samopouzdani, pokazivanje vlastitog tela neznancu nosi dozu nelagode koja, opet, utiče na opuštenost. Sa druge strane intima koju imate sa stalnim partnerom je odličan preduslov za opuštenost.
  • Razmišljate li u toku seksa da li ćete svršiti? Nemojte. To će postizanje cilja učiniti samo težim.
  • Masturbirate li? Ne postoji drugi način da istražite svoje telo i shvatite šta vam prija ako se ne samozadovoljavate. Kako će neko drugi umeti da vas zadovolji ako ne umete to sami da uradite?
  • Koristite li seksualna pomagala tokom snošaja? Mnogi stručnjaci preporučuju ovaj vid igre jer će vas to maksimalno opustiti.
  • Spavate li sa partnerom nakon što popijete nekoliko pića? Jedno piće je preporučljivo za opuštanje, ali više njih će otupeti vaša čula i onemogućiti da osetite pun užitak.

Vidite, sve ovo je prilično jednostavno. Sve što treba da uradite je da se oslobodite i sve će krenuti samo od sebe. Nemojte nikada da glumite orgazam kako ne biste povredile nekoga jer na taj način povređujete samo sebe jer uskraćujte vašem telu mogućnost da iskusi jedan od najlepših osećaja na svetu koji budi sva čula.

Izvor: womenshealthmag.com

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.