(foto: The Edit Magazine)
(foto: The Edit Magazine)

Kate Moss duže od dve decenije nosi it girl titulu, i smatra se jednim od poslednjih supermodela, čija se era okončala tokom 90-ih godina prošlog veka, a ova 42-godišnja lepotica je ostavila poseban trag.

I pored toga što je ušla u 5. deceniju života, ona je pre 4 godine bila druga na Forbesovoj top listi najplaćenijih modela, a evo u čemu leži tajna njenog besprekornog izgleda:

  • Crveni ruž, poput onog koji su nosile Marilyn Monroe Grace Kelly, ali, po savetu same Mossove, samo noću, a nikako u dnevnim varijantama. Preko dana ona nosi isključivo ruževe koji su veoma bliski prirodnoj boji usana, a oči tek neznatno istakne. Dalje, što se tiče samih usana, ona izbegava olovke za usne jer smatra da je ruž dovoljan jer doprinosi prirodnijem izgledu. Sa druge strane, sjaj za usne je ultimativno ‘ne’, jer postoji mogućnost da se kosa lepi za usne.
  • Umesto tuša, ona koristi olovku za oči jer se bolje nanosi i preciznija je. “Olovku uvek možete da razmažete ukoliko pogrešite i dobijete smokey eyes dok tuš, zbog greške, najčešće morate da skidate i nanosite ponovo”, izjavila je jednom prilikom Kate.
  • Rumenilo je uvek in jer licu daje zdrav izgled, a slavna manekenka ga uvek nanosi nakon što aplicira puder.
  • “Tajna gustih trepavica je u uvijaču za trepavice i tonama i tonama maskare”, otkrila je Kate, koja uvijač koristi baš uvek, a ima ih čak tri – po jedan u svakoj toaletnoj torbici!
  • “Ako neku stvar volite, držite je se. U slučaju da je reč o starijoj kolekciji, moglo bi se dogoditi da prestanu je proizvode, pa je najbolje dobro se obezbediti”, istakla je Mossova u jednom intervjuu, i dodala da čak i zove proizvođače kako bi došla do željenih proizvoda.
  • Budući da je velika pobornica sunčanja, uvek koristi faktor 50 zbog zaštite kože od opekotina. Ipak, iako provodi sate i sate na suncu, čuvena manekenka dodaje da sa tim ne treba preterivati kako ne bismo bili pretamni, što često ume da izgleda smešno.
Izvor: Budiin.24sata.hr
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.