dijeta- ples- mršavljenje
(foto: Favim)

Stručnjaci tvrde da ukoliko želite da smršate morate u potpunosti promeniti način života. Naravno, to nije nimalo lako.

Ipak, mnogi od nas nisu spremni na velika odricanja na duži period, te se često odlučujemo za rigorozne dijete koje obećavaju gubitak velikog broja kilograma za kratko vreme.

dijeta- ishrana- mršavljenje
(foto: Favim)

Australijska reperka, Iggy Azalea je zarad snimanja najnovijeg spota morala da otkrije pojedine delove tela, te je rigoroznom dijetom i specijalnim treningom dovela telo do savršenstva u rekordnom roku.

Trening koji je izabrala bilo je poznato twerk-ovanje. To je energično “treskanje” guzom koje je, inače, popularizovala pevačica Miley Cyrus.

Iggy tvrdi da je bila veoma skeptična kada je ova metoda u pitanju, ali da je oduševljena rezultatima – za samo nedelju dana, uizgubila je čak 6 kilograma!

“Ovaj ples je veoma zahtevan i energičan. On zahteva fleksibilnost, koncentraciju i posvećenost. Iako sam na početku bila sumnjičava, vaga je pokazala neverovatne rezultate. To me je nateralo da nastavim dalje i zavolim ovakav način treniranja”, tvrdi Iggy.

“Brzo gubljenje kilograma sa sobom nosi određenu opasnost od gubitka vitamina  u organizmu. U stvari, kada izgubite dosta kilograma za kratak vremenski period, to zapravo znači da ste izbacili vodu iz organizma. Samim tim, ukoliko ne nastavite da  pazite na  ishranu, kilogrami će se vratiti brže nego što ste ih skinuli. Pravilna i zdrava ishrana je neophodna kako bi se izborili sa viškom kilograma. Sve ostalo je kratkotrajno rešenje”, tvrdi doktor Todd Sontag iz udruženja Orlando Health.

Izvor: index.hr
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.