melanie-griffitH
Melanie Griffith (57) nažalost nije među damama koje su ostarile na “prirodan način”

Živimo u tranzicionom dobu u kom je estetska hirurgija još uvek tek napola prihvaćena. Iako tek poneka javna ličnost uradi omanju intervenciju u tajnosti, ona to sakrije, ali ne zato što je sramota podvrgnuti se ovakvom tretmanu, nego zato što je sramota priznati da nisi savršen. Sa druge strane, imamo more poznatih ličnosti koje se ne libe da pričaju o plastičnoj hirurgiji, tako da to više odavno nije tabu tema.

Mišljenja o ovoj pojavi su različita. Jedni je u potpunosti opravdavaju, a drugi smatraju da je to jako loš način da se izleče kompleksi i da treba prihvatiti svoje telo onakvo kakvim ga je Bog dao.

*** Ukoliko ste propustili: Zašto neke osobe izgledaju mlađe od svojih vršnjaka?

Ipak, istinu govoreći, taj argument ne pije baš mnogo vode jer su danas veštački zubi i farbana kosa opšte prihvaćeni, a to, takođe, u neku ruku predstavlja ogrešenje o  originalnu sliku koja nam je po rođenju data. Naše prabake i čukunbake bi se sigurno zaprepastile kada bi videle sve te blajhane kose na isti onaj način na koji mi reagujemo kada vidimo prenaglašene implante u grudima ili usnama.

Pitanje je samo vremena kada će botoks postati potpuno uobičajen kao i odlazak kod stomatologa, jer je još od pamtiveka u čovekovom genetskom kodu upisana žudnja za večnom mladošću i životom.

*** Ukoliko ste propustili: Gojazni ili dementni, izaberite!

Ipak, ma koliko nas Holivud (a i naša javna scena) bombardovao vizijom nove idealne žene koja ne stari postoji jedna kvaka u tom savršenom svetu glamura, bogatstva i neprolazne mladosti.

Da li, zaista, možemo da nabrojimo ijedan (a kamoli 15!) primera uspešne estetske hirurgije koja nekadašnje dive i seks simbole nije pretvorila u izobličene kreature kojima usne izgledaju kao nakon ujeda pčele (ne zamišljamo baš tako senzualnu punoću), a lice kao isuviše zategnuto platno koje je na ivici pucanja. Ukočenost i odsustvo mimike je postao lajtmotiv tog nekadašnjeg holivudskog panteona.

**** Ukoliko ste propustili: Redovno ispijanje kafe može biti prevencija za preranu smrt

Sa druge strane,  imamo i one dame koje su rekle ne plastičnoj hirurgiji i dostojanstveno stare i moramo da priznamo da u jednoj njihovoj bori ima više lepote nego u svim botoksima Holivuda.

Ovo su samo neke od njih koje nisu podlegle ovom novom trendu.

A mi ih danas slavimo – BRAVO!

BrookeShields
Brooke Shields, 50 godina
JodiFoster
Jodi Foster, 52
MerylStreep_Web
Meryl Streep, 65
TinaFey
Tina Fey, 45
JuliaRoberts
Julia Roberts, 47
SalmaHeyek
Salma Heyek, 48
KateWinslet
Kate Winslet, 39
RachelWeitz1
Rachel Weitz, 45
JulianneMoore
Julianne Moore, 54
EmmaThompson
Emma Thompson, 56
IsabellaRosellini
Isabella Rosellini, 62
SigourneyWeaver
Sigourney Weaver, 65
LaurieHutton
Laurie Hutton, 71
JudiDench
Judi Dench, 80
BrigitteBardot (1)
Brigitte Bardot, 80

 

Izvor: purewow.com

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.