Mesec dana sa decom na selu... Moguće je...
Mesec dana sa decom na selu… Moguće je…

Sigurno nekada posmatrate vašu decu kako svako sedi za svojim računarom ili se svađaju oko toga ko će igrati igrice na laptopu, a ko tabletu. Verovatno vam tad pred očima iskrsnu prizori iz vašeg detinjstva i setite se koliko ste prezirali roditelje kada vas nateraju da uđete u kuću da jedete, pa onda pojedete sve ono što se nalazi u tanjiru kao da je neko stavio štopericu pored vas i plašite se da će se napolju desiti nešto strašno važno, a da ćete vi to propustiti.

Vremena su se promenila i ne treba toliko zamerati deci opsednutost tehnologijom. To su, ipak, igračke modernog doba i da su se pojavile ranije i mi bismo bez sumnje bili očarani njima.

Kako god, na vama je kako ćete organizovati dan svog deteta i da li ćete mu predočiti koliko je stvarni svet lepši od virtuelnog. Možda vas inspiriše primer Izabele Urbaniak, fotografkinje iz Poljske i majke dvoje dece, koja svake godine odvede decu i nekoliko njihovih rođaka na mesec dana na selo u kom je provela detinjstvo.

Izabela Urbaniak 1 Izabela Urbaniak 2 Izabela Urbaniak 3

Osim što na selu nema internet dometa, ona svake godine zaboravi da ponese gomilu tableta i mobilnih telefona, a televizor nikako da popravi, pa on ostaje isključen svaki put. Za to vreme, ona smišlja sa svojim mališanima zajedničke igre i ceo dan provode napolju.

Izabela Urbaniak 4 Izabela Urbaniak 5 Izabela Urbaniak 6

Ona je srećna jer je uspela sa njima da oživi duh svog detinjstva, a pomalo nostalgična za tim dobrim, starim vremenima, i fotografije je uradila u crno-beloj tehnici.

Izabela Urbaniak 7 Izabela Urbaniak 8 Izabela Urbaniak 9

Pogledajte kako je Izabela zabeležila neke od najčarobnijih letnjih momenata unazad 3 godine na tom seocetu.

Izabela Urbaniak 10 Izabela Urbaniak 11 Izabela Urbaniak 12 Izabela Urbaniak 13 Izabela Urbaniak 14 Izabela Urbaniak 15 Izabela Urbaniak 16 Izabela Urbaniak 17 Izabela Urbaniak 18 Izabela Urbaniak 19 Izabela Urbaniak 20 Izabela Urbaniak 21 Izabela Urbaniak 22 Izabela Urbaniak 23 Izabela Urbaniak 24 Izabela Urbaniak 25Izvor: Boredpanda.com
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.