Uvod u Hrono ishranu: Kako da smršate jedući SVE?

hono ishrana

[tweetherder]Hrono ishrana je pravo rešenje za sve ljude koji ne žele da se odreknu omiljenih namirnica[/tweetherder], a žele da postanu i ostanu vitki i zdravi!  Ne morate voditi računa o kalorijama i količini hrane – trik je u precizno određenoj “satnici” obroka i pravilnom kombinovanju namirnica.

********************************************************************************

Bloger HronoMan se i sam uverio u delotvornost ovog načina ishrane i rešio je da sa vama podeli neke od osnovnih principa Hrono ishrane koja će vam zasigurno promeniti život.

Pre doručka:

[tweetherder]Počećemo od jutarnjeg napitka i njegovog čudesnog dejstva, a to je limun[/tweetherder]. Pre doručka na prazan stomak popiti sok od limuna sa mlakom vodom. U slućaju da kod kuće nemate limun, kao alternativa može da posluži i neki biljni čaj.

Doručak:

Sledeći korak koji treba da načinite posle pola sata od ispijanja čaja/limuna sa mlakom vodom je, najlepši obrok po mom mišljenju, a to je, doručak. Idealan doručak bi trebalo da sadrži proteine, ugljene hidrate, masti i vitamine. Idealno vreme za doručak je u periodu od 8 do 10:30h.

Kao primer, uzećemo kajganu sa proprženom slaninom, hrono hlebom i salatom. Rećiću vam samo da je telu potrebno gorivo i puno energije da bi uspešno otpočelo radni dan, pa stoga ne brinite o kalorijama, jer će ih telo trošiti tokom dana. Ono što treba da vam naglasim jeste da razmak između obroka treba da bude minimum četiri, a maksimum šest sati, idealno pet.

Ručak:

Što se tiče ručka trebalo bi da jedete jače proteine, kao što je junetina, teletina, prasetina, svinjetina, ali bez ugljenih hidrata, odnosno hleba, uz što vise svežeg povrća u vidu salate. Uz to najbolje ide zeleno ili belo povrće odnosno takozvano neskrobno povrće. Kao što ste primetili u sva tri oborka treba uvrstiti sveže povrće u vidu salate kako bi se napravio balans između baznih i kiselih namirnica.

Užina:

Užina, se jede isključivo u popodnevnim časovima, između ručka i večere, u zimskom periodu od 16 do 18h, a u letnjem od 17 do 19h, nikako ujutru. Najbolji izbor je crna čokolada sa minimum 70% kakaa, kao i suvo voće poput smokvi ili šljiva, orašasti plodovi (bademi), kao i Hrono kolači, torte i keksići iz kućne radinosti.

Večera:

Za večeru, koja bi trebalo po pravilu da bude do 20:30h, takođe se jede protein, ali lakši protein, kao što je belo meso, riba ili belanca. Uz to najbolje ide zeleno ili belo povrće odnosno takozvano neskrobno povrće.

********************

Ovo su neka pravila koja bi trebalo da pratite jer ovo nije klasična dijeta već način ishrane u kojoj nema gladovanja, brojanja kolorija, ograničene količine hrane, već treba da obratite pažnju na to u koje vreme i šta jedete. 

Izvor:hronoman.blogspot.com
6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.