Hrana kao afrodizijak: Ove namirnice će vam poboljšati seksualni život

Za Dan zaljubljenih iznendadite partnera jagodama u čokoladi, koje su i ukusne i odličan afrodizijak (foto: mochimag.com)
Za Dan zaljubljenih iznendadite partnera jagodama u čokoladi, koje su i ukusne i odličan afrodizijak (foto: mochimag.com)

Ukoliko želite da poboljšate svoj seksualni život, u tome vam može pomoći i hrana. Nema ničeg boljeg od romantične večere kod kuće uz namirnice koje će vam otvoriti seksualni apetit. “Poslednja istraživanja su došla do zaključka da određeni vitamini i sastojci u hrani povećavaju seksualnu funkciju i seksualno iskustvo”, kaže doktorka Jennifer R. Berman, direktorka Ženskog medicinskog centra sa Beverli Hilsa.

Ovo su [tweetherder]neke od namirnica koje su pravi afrodozijaci[/tweetherder].

1. Avokado

(foto: tacobarwashingtonian.com)
(foto: tacobarwashingtonian.com)

Asteci su avokado zvali ‘testisima’ zbog njihovog jedinstvenog oblika. Ali naučnici ovo voće svrstavaju u afrodizijake zato što je bogato nezasićenim mastima i niskog sadržaja zasićenih masti, zbog čega je veoma dobro za srce i arterije. Bilo koja hrana koja poboljšava protok krvi na ‘pravim’ mestima je dobra za seksualni život, i zato muškarci koji boluju od srčanih mana imaju dvostruko veće šanse da dožive erektivnu disfunkicu.

2. Bademi

(foto: secretlyhealthy.com)
(foto: secretlyhealthy.com)

Ovi orašasti plodovi su već dugo poznati kao raspirači strasti i deluju kao seksualni stumulant, a pomažu i kod nepolodnosti. Poput špargle, i bademi su bogati hranljivim materijama i mineralima važnim za seksualno zdravlje i reprodukciju, kao što su cink, selen i vitamin E. Cink pomaže u pojačavanju seksualne želje i libida. “Ne znamo tačno kako, ali znamo da funkcioniše”, objašnjava doktorka Berman.

3. Jagode

(foto: lifehack.org)
(foto: lifehack.org)

Crvena boja je poznata kao boja strasti. Studija sprovedena 2008. godine je otkrila da muškarci ženu posmatraju na seksualniji način ukoliko nosi crvenu boju. Jagode su takođe odličan izvor folne kiseline i vitamina B, koji leči urođene reproduktivne mane kod žena i, prema istraživanju Univerziteta Berkly, usko je povezan sa povećanjem broja spermatozoida kod muškaraca. Zato ovog Dana zaljubljenih za desert pripremite jagode umičene u rastopljenu čokoladu i prepustite se uživanju sa partnerom.

4. Morski plodovi

(foto: 10bestmedia.com)
(foto: 10bestmedia.com)

Iako nemaju baš primamljivu spoljašnjost, ostrige su nadaleko poznate kao afrodizijak. Takođe su jedan od najboljih izvora cinka, koji uvećava libido. Ali i druge vrste morske hrane su takođe priznati afrodizijaci. Masne ribe, poput lososa i haringe, sadrže esencijalne materije za zdravlje vašeg srca.

5. Rukola

(foto: nachhaltigleben.ch)
(foto: nachhaltigleben.ch)

Još od pre 2000 godina je poznata afrodizijačka strana ove biljke. Danas su istraživanja potvrdila da tragovi minerala i antioksidanata koji se nalaze u listovima rukole imaju veoma dobar učinak na povećane seksualne želje jer pomažu blokiranju apsorpcije nekih od sastojaka iz hrane koji negativno utiču na vaš libido.

6. Smokve

(foto: wholefoodsmarket.com)
(foto: wholefoodsmarket.com)

Ovo voće je već dugo poznato kod lečenja steriliteta i odličan je afrodizijak zbog visokog sadržaja topljivih i netopljivih vlakana, koja su neophodna za pravilan rad srca.

7. Citrusi

(foto: farm9.com)
(foto: farm9.com)

Bilo koje voće iz porodice citrusa je prebogato antioksidantima, vitaminom C i folnom kiselinom, sastojcima esencijalnim za reproduktivnu moć muškaraca. Uživajte u romantičnoj voćnoj salati sa crvenim grejpfrutom, mandarinama i narandžama ili prelivima za salatu od limuna ili limete.

Izvor: Health.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.