HIT: Ostavila je muža sa šestoro dece na dva dana – ovo je njena poruka!

engledow-fotografija
(foto: awwwards.com)

Svaki roditelj će na saznanje da će vikend provesti sam sa šestoro dece zadrhtati od straha.

Tako je, razumljivo, reagovao i Kevin Oser iz Ilinoisa kada mu je supruga Megan saopštila da će vikend provesti sa drugaricama, a da njega ostavlja sa klincima.

Ukoliko ste propustili: Evo kako je to kada DECU čuvaju – TATE!

Megan mu je ostavila i poruku putem Fejsbuka koja je postala pravi hit, i ima gotovo 100.000 šerova.

Ovo urnebesno pismo vam prenosimo u celosti:

,,Najdraži moj mužiću,

Pišem ti ovo iz ljubavi, a ne iz straha. Samo sam želela da još jednom prođemo kroz par bitnih stavki pre nego što odem na ovaj vikend. Vreme za spavanje, za igranje, doručak, a često i ručak, često se graniče sa čistim paklom, pri čemu sam đavo deluje kao da je izašao iz sladunjavog crtaća ,,Moj mali poni”.

Ali, prvo ovako…

Kada dođeš kući nakon posla, mislićeš da nije toliko strašno. Klinci će biti oduševljeni što te vide, skakaće oko tebe i grliće te. Ovo će kratko trajati, veruj mi. Bilo da idu u školu ili su na raspustu, ovaj deo dana možeš nazvati i paklenim satom. Krenuće da se svađaju oko baš svega, a verovatno će sve početi od Kvin i Peni. Pretpostavljam da će Kvin pobesneti što Peni nosi hajinu sa Elzom, a Peni će biti podjednako besna jer će je Kvin namerno zvati Ana. Peni će se takođe svim snagama opirati kada dođe vreme za spavanje, ali o tome ćemo kasnije.

Večera će biti grozna. Bejli će želeti picu, a Harper hot-dogove. Kvin će početi da plače čim čuje reč hot-dog i inisitiraće na makaronama i siru (ali ne ni iz narandžaste, niti bele, već iz ljubičaste kutije). Pošto smo potrošili taj iz ljubičaste kutije, ona će pristati i na tost. Već si krenuo da praviš makarone i sir za Peni, ali kada ona čuje da će Kvin dobiti tost, predomisliće se pa će ga i ona zatražiti. Na kraju ćeš baciti makarone jer je pre pet godina Bejli dobio stomačni grip od sira. Onda ćeš zaboraviti na Harper jer će joj drugarica Lili “neočekivano” doći u goste, pa će njih dve izaći napolje. Na kraju će svi jesti pahuljice za večeru, a Lili će u jednom trenutku utrčati u kuću u potrazi za hanzaplastom.

Jako ćeš želeti da se odmoriš nakon doručka/večere, ali moram da te upozorim. Klinci će se utišati, ali potpuno. Onda ćeš shvatiti da nam je “trinejdžer” negde zaspao, a to ne smeš da dopustiš, jer će u suprotnom probdeti pola noći. Ako je pustiš da dremne popodne, do pola dva izjutra sigurno nema spavanja, a budući da ti odlaziš na spavanje u pola 10, a ustaješ u pet ujutru, neće ti se dopasti ideja da provedeš noć uz totalno budno trogodišnje dete.

Idemo dalje.

U jednom trenutku, primetićeš da je Lili i dalje tu. Počećeš da se pitaš gde su roditelji tog deteta. Znaš isto koliko i ja, pošto ih ni ja još nisam videla.

Vreme za spavanje.

Srećno ti bilo. Pidžame? Pusti pidžame. Što se Peni tiče, bolje bi ti bilo da ne pokušavaš da joj obučeš ništa osim spavaćice. Ako ne možeš da je nađeš, stvori je. Tražiće spavaćicu sa Mini Maus, ali počeće da vrišti čim joj je navučeš jer ju je prerasla i rukavi je stežu. Zato nađi spavaćicu sa Elzom. Velika je verovatnoća da je prljava do zla boga, ali boli te uvo… i Peni je. Ne mogu da se setim kad sam je poslednji put dobro nasapunjala.

Ostavi Peni na kauču sa tobom, oboje znamo da si je već pustio da zadrema pre svih. Kvin, Harper i Bejli će otići u krevet bez problema, ali čekaj. Dok leže, shvatiće da su neizdrživo žedni, pa će silaziti…jedno po jedno…na svakih pet minuta…po čašu vode. I NIKOME ne dozvoljavaj da pije iz Elza šolje. Ako Kvin vidi da bilo ko pije iz nje, njen bes će biti paklen.

Na kraju ćeš odvesti Peni u krevet sa sobom, misleći da ti je to pametna ideja. Ha ha ha ha! Isto tako možeš da misliš da je sjajna ideja da spavaš kraj Evandera Holifilda! Zato je po svaku cenu smesti u njen krevet. Daj joj Ajped, to će ti spasiti život. Samo obavezno smanji ton i svetlo. I ni slučajno ne zaboravi na difuzer sa esencijalnim uljima. Napuni ga do vrha i dodaj jednu kap lavande i jednu kap ulja protiv stresa. Podesi svetlo na LJUBIČASTO. To ni slučajno nemoj da zaboraviš. Ako ostaviš na plavoj boji, vrisnuće kao da si joj uperio sunce direktno u oči. I ne zaboravi na šoljicu. Ozbiljno, šta god da radiš, ne zaboravi na šoljicu. Popiće malo iz nje, onda će ti tražiti da je skloniš, i staviš na noćni ormarić. Za pet minuta zvaće te da joj ponovo dodaš šoljicu. Onda će te opet zvati da je skloniš. Onda će se, garantujem ti, oko tri izjutra probuditi vrišteći jer misli da joj je neko ukrao šoljicu. Napuni je ponovo i moli se svim svecima da ponovo zaspe. I ne zaboravi da joj uključiš ventilator.

Doručak je podjednako zabavan kao i večera, ako ne i zabavniji. Spremi dosta kafe. Peni će hteti pahuljice ili tost. Šta god da radiš, obavezno je pusti da izabere kašiku kojom će jesti. Kada svako izabere svoj pribor, Kvin će najverovatnije imati najbolju kašiku, a Peni će ti objašnjavati da je tebi ostala najgora od svih kašika. Zapravo, doručak će biti toliko grozan da ćeš zaboraviti da jedeš, pa će te kofein na prazan stomak dobro uzdrmati.

Uskoro će ručak. Predlažem ti da polako počneš da piješ kako bi prebrodio ovaj deo dana.

Eto, to je to, sutradan se spremi za isti scenario pa se vidimo u nedelju. I još jedna stvar. Ako si želeo da išta završiš za vikend, srećno ti s tim. Kvin plače na svakih pet minuta, a Peni na isto toliko piški. Peni se često žali da joj donji veš smeta, pa uvek moraš da imaš rezervni. I da, pošto si me naterao da im pobacam sve osim dve šoljice, znaj da će Peni izgubiti obe, i srećno ti bilo u pokušajima da ih nađeš.

Poljubac!

Tvoja žena”

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.