I zimi je neophodno redovno održavati stopala (foto:
I zimi je neophodno redovno održavati stopala (foto: longuevillemanor.com)

Leti obavezno vodimo dosta računa o svojim stopalima i trudimo se da ih redovno održavamo nakon stalnog nošenja otvorene obuće. Ali, zašto im ne posvetiti dodatnu pažnju i tokom zime, kada su stalno pokrivena čarapama i čizmama. Zato je [tweetherder]pravo vreme za zimski pedikir[/tweetherder], a ključ je u tajnom sastojku – aspirinu.

Mnogi znaju da je izmrvljeni apsirin sa vodom odličan lek protiv crvenila na koži, a acetilsalicilna kiselina, koja je njegov glavni sastojak, takođe pomaže kod uklanjanja mrtve kože sa stopala. U mešavinu dodajte i malo limunovog soka koji će doprineti da koža bolje upije aspirin i da se lakše otklone mrtve ćelije kako bi vam stopala bila meka i glatka.

Recept je sledeći: izmrvite šest tableta aspirina, dodajte jednu kašiku vode i kašičicu limunovog soka. Mešavinu nanesite na problemaične delove i pokrijte toplom krpom. Ostavite da deluje 10-ak minuta i isperite. Nakon toga, pod tušem, kožu dodatno isturpijajte kamenom za pete i vaša stopala su ponovo meka i glatka, čak i zimi. Održavajte iz na ovaj način jednom nedeljno i imaćete savršene noge, spremne za leto.

Izvor: Byrdie.co.uk
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.