Glasno Reci NE nasilju u porodici!

"Reci NE nasilju u porodici" - Uroš Čulić, prvak Evrope u graplingu
“Reci NE nasilju u porodici” – Uroš Čulić, prvak Evrope u graplingu

Poražavajući podaci koji pokazuju da je broj žrtava nasilja u porodicama u Srbiji u porastu i da je svaka druga žena u Srbiji u jednom trenutku bila žrtva nekog vida porodičnog nasilja (fizičkog, psihičkog, seksualnog, ekonomskog), nametnuli su potrebu da se skrene pažnja javnosti na ovaj problem.

Prepoznajući porodično nasilje kao jedan od najvažnijih problema našeg društva koji zahteva hitno rešavanje, kompanija Avon je 2008. godine u Srbiji pokrenula kampanju Reci NE nasilju u porodici sa ciljem da se aktivno suprotstavi nasilju nad ženama i nasilju u porodici.

Vođeni pre svega potrebama žena koje trpe nasilje, u okviru kampanje Reci NE nasilju u porodici, Avon je sa posebnom posvećenošću i emocijama realizovao akcije podizanja svesti, edukacije i prevencije.

Istovremeno, realizovani su i programi koji pružaju direktnu pomoć žrtvama porodičnog nasilja.

Donacijama sigurnim kućama u gradovima u Srbiji, Avon je doprineo da žene i deca, žrtve porodičnog nasilja, dobiju sigurno utočište i priliku za novi početak. Sredstva su prikupljena putem prodaje posebno dizajniranih proizvoda za hrabrost, koji su dostupni u Avon brošurama.

[tweetherder]Svaka druga žena u Srbiji je žrtva psihičkog nasilja, a svaka četvrta je bar jednom u životu bila izložena fizičkom nasilju u porodici.[/tweetherder]

 

I vi možete biti deo velike borbe i podrške Avon Fondaciji za žene.

Pokažite saosećanje i recite NE nasilju u porodici noseći narukvicu, minđuše ili ogrlicu ukrašenu simbolom hrabrosti.

 

Celokupan prihod od prodaje proizvoda sa ovim simbolom biće namenjen donaciji za još jednu sigurnu kuću u Srbiji kojoj je sigurnosni sistem neophodan.

Do kraja 2013, Avon globalna filantropija je donirala skoro 38 miliona američkih dolara za podršku programa u borbi protiv nasilja nad ženama programa, za pružanje usluga i edukovanje. Globalno, kompanija Avon podržava napore za suzbijanje nasilja nad ženama u skoro 50 zemalja prikupljanjem sredstava putem prodaje specijalno dizajniranih proizvoda, i podizanje svesti organizovanjem događaja i sa obrazovnim informacijama širila više od 6 miliona Avon predstavnika.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.