Francuskinje otkrivaju: Ovo su tajne naše LEPOTE i VITKOSTI!

(foto: Instagram nalog Audray Tautou)
(foto: Instagram nalog Audray Tautou)

Francuskinje su žene koje znaju da uživaju ​​u hrani, pa je izbegavanje bilo koje vrste hrane za njih greh. Kako onda ostaju tako lepe i zgodne?

Tajna je u umerenosti. Francuskinje se ne odriču nijedne vrste hrane, ali je jedu u umerenim količinama. Prehrambene navike francuskih žena objedinjene su u knjizi Mireille Guiliano Francuskinje se ne goje. Autorka objašnjava kako je moguće da Francuskinje jedu sve što im se sviđa, a ipak uspevaju da ostanu vitke i lepe. Evo njihovih tajni…

  • Ma kakva dijeta?! Samo 10% Francuskinja je gojazno. Punomasna hrana od koje ne beže zapravo može pomoći jer organizmu obezbeđuje potrebnu energiju. Francuskinje to znaju i zato rado uživaju u siru i tamnoj čokoladi.
  • Kod kuće se jede najbolje: Čak 76% Francuskinja većinu obroka pojede kod kuće. Hrana koja se priprema kod kuće sadrži manje šećera, soli i aditiva, a i jeftinija je.
  • Kontrola količine hrane: Iako ne drže dijete, Francuskinje ipak paze na količinu hrane koju konzumiraju. Jedno istraživanje otkrilo je da se u francuskim restoranima serviraju porcije koje su 25% manje od onih koje se serviraju u američkim restoranima. One se ne odriču ničega pa čak ni ugljenih hidrata, ali ih konzumiraju u malim količinama.
  • Dugotrajni obroci: Iako danas malo ko ima vremena za dugotrajne obroke, uživanje u hrani nalazi se na listi prioriteta svake Francuskinje – ručak u Francuskoj u prosek traje oko sat vremena! Građani ostalih evropskih zemalja na ručak potroše oko 15 minuta. Francuske žene znaju da je dugo žvakanje hrane i uživanje u ukusima tajna vitkosti, ali i zadovoljstva u životu.
Izvor: budiin.24sata.hr
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.