Francuski recept: 10 tajni uspešnih parova

Francuzi kao da sve rade bolje… (foto: Gideon/Flickr.com)

Francuska vina, francuska peciva, francuska hrana, francuski poljubac, Francuzi kao neodoljivi muškarci, Francuskinje kao zavodnice – sve što je dobro, a ima veze sa istančanim ukusima, intenzivnim emocijama i senzibilitetom dolazi iz Francuske.

Ova zemlja ima veliku istoriju, samim tim i tradiciju, pravila ponašanja i neke neodoljive detalje koji ih čine tako različitim od drugih, a tako privlačnim. Iz tog razloga vam predlažemo da se osvrnete na neke detalje iz njihovih privatnih života i tako otkrijete tajnu uspešne veze.

[tweetherder]Ovo su tajne uspešnih francuskih parova![/tweetherder]

1. Ne prave preveliki pritisak na vezu

Francuzi i Francuskinje drugačije gledaju na slobodno vreme muškarca i žene, razumeju različitost u interesovanjima i iz tog razloga se ne mešaju jedni drugima u planove. Naime, ona nikada neće napraviti ljubomorno-agresivne scene kada se ne vidi sa njim nekoliko dana, već će kvalitetno provoditi svoje vreme sa prijateljima. Sa druge strane, ono vreme koje provode zajedno će biti najbolje moguće iskorišćeno i maksimalno će se posvetiti jedno drugom.

2. Romantični su

Francuzi su veliki džentlmeni, uvek će vam otvoriti vrata, skinuti i odložiti kaput. U drugim kulturama se ovo može nazvati staromodnim, ali Francuskinje izuzetno obraćaju pažnju na ove detalje. Poenta je da se osećaju zaštićeno i sigurno, pa ovakvi detalji ukazuju na romantičnost i posvećenost u datom trenutku.

3. Često pričaju o emocijama

Ne boje se da govore i pokazuju svoja osećanjima. To i svađe čini uzbudljivim i strastvenim, pa se vodimo time da je i seks nakon takvih rasprava sigurno još bolji.

4. Doteruju se jedni za druge

Francuzi važe za vrlo atraktivne i privlačne muškarce. Razlog tome je prvenstveno šarm, ali i oblačenje i pedantnost. Oni se nikada neće pojaviti na sastanku u starim farmerkama. To opravdava činjenica, da kada izgledate dobro, dobro se i osećate, a samim tim imate više samopozdanja.

5. Manje rade i više odmaraju

Francuski parovi imaju više slobodnog vremena koje provode zajedno (ili odvojeno) i to znatno jača njihove veze. Vlada Francuske insistira na najmanje 30 dana plaćenog odmora godišnje, što znači da su ljudi manje frustrirani i imaju više vremena za sebe i društvene odnose.

6. Flertuju

Francuzi i Francuskinje uživaju u flertovanju i romantičnim potezima, to vezu održava i čini je uzbudljivom. Poljubac pred odlazak na posao, stisak ruke, sve su to sitnice koje čine jednu vezu kompletnom.

7. Konzumiraju seksi hranu

[tweetherder]Francuska kuhinja je poznata po intenzivnim ukusima i suptilnim nijansama.[/tweetherder] Naime, otvoren šampanjac, svečano postavljen sto već naglašava početak večeri i pruža uživanje u hrani sa voljenom osobom. Zatim, sledi neko pikantno jelo, potom čokoladni desert i čaša nekog francuskog vina. Ne znači da vi morate provesti pola dana u kuhinji, dovoljno je da odete u neki francuski restoran i osetite delić ove atmosfere.

8. Planiraju

Imaju dobro isplaniran dan, ali ne opterećuju partnera time. To znači da o svojim dnevnim i rutinskim obavezama ne pričaju i ne uvode partnera u taj deo života po svaku cenu. Sa druge strane, trude se da kada provode vreme sa partnerom to bude zasnovano na novim, interesantnim temama ili na drugim mestima (šetnje, bioskop)…

9. Ne dozvoljavaju da im deca upravljaju životima

Često se dešava da kada parovi dobiju decu, izgube sopstveni intimni prostor i vreme. Deca su preča od svega (ne znači da tako ne treba da bude), ali Francuzi su to odvojili. Naime, ne dopuštaju da im deca upravljaju vremenom, već postoji slobodno vreme za njih, kada su sami i kada su posvećeni jedno drugom.

10. Nadimci su im neodoljivi

Kako da odolite nekome ko vas zove trésor (blago), pufnica ili zeka. Možda zvuči smešno, ali kada se izgovori na Francuskom to zvuči mnogo lepše. Njihov jezik je izuzetno zvučan i melodičan.

Probajte da ponekad usporite i pokušate da ispunite neke od ovih stavki, sigurno će se partner osećati posebnim, a to će izazvati i povratnu informaciju, pa možda i on vas iznenadi.

Izvor: yahoo.com

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.