Nathalie Croquet 1

Hteli mi to da priznamo ili ne, diskriminacija kao da je postala osobina koja je duboko ukorenjena u naš DNK, ali ne kao mana sa kojom se bori pojedinac, nego ono kolektivno nesvesno od čega boluje celo čovečanstvo.

Politika prvih decenija 21. veka se zasniva na suzbijanju raznih oblika diskriminacije, pa tako politički nekorektno postaje iznošenje negativnog stava o pripadnicima drugih nacija, rasa ili religijskih skupina.

Međutim, ejdžizam se javlja kao moderna bolest našeg doba i ma šta pričali o tome njoj nema leka. Plastične operacije i botoksi postaju česti koliko i odlazak kod zubara, a sve u nadi da ćemo očuvati iluziju večne mladosti.

Francuska stilistkinja Nathalie Croquet je, u saradnji sa fotografom Danielom Schweizerom, odlučila da parodira sve reklame kojima smo bombardovani i zbog kojih kao sumanuti pratimo trendove u želji da izgledamo kao, na primer, Kate Moss.

Međutim, nade i stvarnost se ne poklapaju baš uvek. Autoironično, Nathalie je, prema sopstvenim rečima, izvrnula sebe ruglu, ali za to je imala viši cilj. “Žene, konzumerizam, obrada fotografija u fotošopu, starenje, lepota; sve su to teme o kojima želim da podstaknem ljude da razmišljaju”, otkriva Croquetova priču iza ovog neobičnog seta.

Nathalie Croquet 2 Nathalie Croquet 3 Nathalie Croquet 4 Nathalie Croquet 5 Nathalie Croquet 6 Nathalie Croquet 7 Nathalie Croquet 8 Nathalie Croquet 9 Nathalie Croquet 10 Nathalie Croquet 11

Izvor: Boredpanda.com
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.