Florence + The Machine, Foo Fighters stižu na Sziget festival

Neverovatna pevačica, rok bogovi, indie pop zavodnici, elektro pop duo i DJ koji je čudo od deteta pridružiće se Edu Sheeranu na najrazličitijem evropskom muzičkom festivalu, koje svake godine poseti više od 500 000 ljudi.

Jedan od najvećih svetskih muzičkih festivala, Sziget festival, ima sve jači i jači line-up iz godine u godinu. Takav je slučaj i sa 2019. godinom, jer su prva imena već najavljena. Festival otvara Sheeran, a na glavnoj bini nastupiće još i Florence + The Machine, Foo Fighters, Twenty One Pilots, The 1975 i Martin Garrix. 

Među uzbudljivim izvođačima na festivalu koji se u avgustu održava u Budimpešti naći će se i Richard Ashcroft, Catfish & The Bottlemen, Chvrches, Jungle, Kodaline, IDLES, Superorganism, Frank Carter & The Rattlesnakes, Pale Waves, Maribou State, Frank Turner & The Sleeping Souls, Of Mice & Men, Boy Pablo, Parcels, Yungblud, Alma, Tamino, Gang Of Youths, The Blaze.

Jednodnevne, trodnevne, petodnevne, kao i karte za svih sedam dana festivala već su u prodaji putem sajta szigetfestival.com.

“Ovim počinjemo novu eru u istoriji našeg festivala. Sredinom 2018. godine rešili smo da podignemo nivo kvaliteta i damo Szitizensima ono što zaslužuju. Što znači, sjajan festival koji kombinuje jedinstveno i voljeno Sziget iskustvo sa izvođačima internacionalnog kalibra,” rekao je direktor festivala Tamás Kádár

Sem sjajnih izvođača, Sziget nudi i desetine programa, uključujući svetsku muziku, teatar, kabare, umetničke instalacije i različite predstave. Za sada se čini da će 27. godina biti najveća i najznačajnija u istoriji festivala.

Sziget festival održaće se od 7. do 13. avgusta u prestonici Mađarske, a karte su u prodaji od 75 evra.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.