Fitnes trikovi Jen Selter: Vežbajte sa “naj guzom” sveta!

(foto: Instagram)
(foto: Instagram)

Nakon anoreksične mršavosti u modu su se ponovo vratile obline, a ukoliko želiš zadnjicu kakvu ima Jen Selter vreme je da počneš da praktikuješ vežbe koje ona svakodnevno upražnjava i ubrzo ćeš biti oduševljena rezultatom.

Pred tobom su 4 vežbe koje preporučuje ova 20-godišnja Instagram senzacija, a na tebi je da li ćeš u svoju work out rutinu uvrstiti sve ili samo neke od njih, kao i koliko ćeš ih puta ponavljati.

  • Obični čučanj – Ova vežba je svima dobro poznata, ali za što potpuniji efekat je potrebno obratiti pažnju na nekoliko sitnica. Stopala bi trebalo da budu postavljena malo šire od širine rame, leđa konstantno ispravljena, a ruke ispravljene ispred tela paralelno sa tlom. Prilikom spuštanja bokove treba pomicati unazad sve dok kolena ne počnu da se savijaju, a cilj je, naravno, spustiti se što je moguće niže. Za veći efekat istu vežbu je moguće uraditi sa tegom postavljenim iza vrata koji se pridržava sa obe strane rukama dok je postupak izvođenja vežbe identičan.
  • Bugarski čučanj – Ovu vežbu možete da radite uz pomoć klupe ili stolice. Potrebno je stati tako da je klupa iza leđa, podići jednu nogu na nju i spustiti se jednom nogom u čučanj.
  • Čučanj na jednoj nozi – Za razliku od prethodne u ovom slučaju jedna noga treba da bude ispružena napred tako da svo opterećenje ostaje na drugoj. Jedini problem koji može malo otežati ovu vežbu je održavanje ravnoteže tako da se preporučuje širenje ruku sa strane.
  • Burpee – Ova vežba je kombinacija čučnja, sklela i skoka i time se uključuje celo telo. Nakon čučnja potrebno je brzo preći u poziciji skleka, tj. spustiti se i podići, a zatim ponovo u poziciju čučnja iz koje treba skočiti, a zatim ceo ovaj splet vežbi ponoviti što je veći broj puta moguće.
Izvor: Body.ba
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.