Isto telo – drugi ugao slikanja!

Jedna korisnica društvene mreže Imgur izazvala je pravi “bum” na internetu svojim fotografijama, podsećajući nas na jednu jako važnu činjenicu – savršenstvo ne postoji.Devojka potpisana pseudonimom Somewhereunderthewater fotografisala je svoj stomak u nekoliko poza – dok na jednoj fotografiji njen stomak deluje besprekorno ravan i zategnut, na drugim, gde je malo savijena, stiče se potpuno drugačiji utisak.

Fotografije su brzo postale popularne na internetu, a do sada ih je videlo preko million ljudi, koji su joj u komentarima čestitali na iskrenosti i hrabrosti.

Korisnica ove društvene mreže je, kako kaže, želela da devojkama i ženama šitom sveta skrene pažnju na to da ma koliko vežbale i zaista vodile računa o svom izgledu i fizičkoj kondiciji, nemoguće je da u svakom trenutku izgledaju savršeno.

Nismo barbike. Naša tela su od krvi i mesa. Vredno sam radila na svom telu i naravno da sam ponosna na njega. Ipak, dobro je prikazati realnu sliku iz različitih uglova, ne samo iz onih koji najviše odgovaraju našem egu”, napisala je ona u opisu svojih fotografija.

Nakon što je videla hiljade pozitivnih komentara na svojim fotografijama, ona je svojim pratiocima posvetila još jednu inspirativnu poruku:

“Najvažnije je da volite svoje telo, a kada to kažem mislim na birgu i pažnju koju mu morate posvetiti. Neće nam se uvek dopadati ono što naša tela čine ili promene na njima, ali moramo ih bezuslovno voleti (kao članove svoje porodice). Poštujte svoje telo, vodite ga, pokažite mu dobrotu, milost, sposobnost praštanja, dovedite ih u životnu formu uz pozitivan način razmišljanja i ohrabrenje! Budite zahvalni na telu koje imate.”

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.