Film koji govori o našoj budućnosti je sada dostupan

Majkl B. Džordan i Majkl Šenon glume u ovom HBO filmu, koji je nedavno imao zapaženu premijeru na Kanskom festivalu, a predstavlja modernu adaptaciju kultnog romana Reja Bredberija, Farenhajt 451.

Film opisuje budućnost u kojoj su mediji opijati, istorija je ponovo napisana, a „vatrogasci“ spaljuju knjige. Džordan glumi Gaja Montaga, mladog vatrogasca koji pokušava da prihvati svoju ulogu predstavnika zakona. Boreći se sa svojim mentorom, vatrogasnim kapetanom Bitijem (Šenon), napušta svoj svet da bi povratio njegovu čovečnost. Sofija Butela glumi Klaris, doušnicu rastrzanu između sukobljenih interesa Montaga i Bitija.

Glumačku ekipu čini i Lili Sing, koja tumači ulogu Rejven, novinarke tabloida, čiji je zadatak širenje propagande i emitovanje vatrogasnih racija u kojima se spaljuju knjige.

„Oduvek sam voleo ovaj proročki roman Reja Bredberija. Pre dve godine sam, posmatrajući svet oko sebe, pomislio da je idealno vreme da se napravi njegova savremena interpretacija. Zahvalan sam HBO-u što mi je pomogao da realizujem svoju viziju za ovaj film i predstavim ga publici uz pomoć ovih neverovatnih glumaca.“ – izjavio je reditelj filma Ramin Bahrani, koji takođe potpisuje scenario sa Amirom Naderijem.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.