(foto: favim.com)
(foto: favim.com)

Kada je u pitanju sex uvek mislimo da ne postoji nešto što nas dodatno može iznenaditi. Ali, izgleda da smo i ovog puta pogrešili u proceni.

Da li ste čuli za stealthing? 

Alexandra Brodsky je popularizovala ovaj izraz koji  se sve češće upotrebljava u poslednje vreme. Nije dokazano da je ono što se pod ovim izrazom podrazumeva uopšte legalno, samim tim ovaj, nazovimo trend, je potpuno bizaran. Naime, radi se o namernom uklanjanju kondoma za vreme seksualnog odnosa bez znanja i pristanka partnerke.

Alexandra je na osnovu svega što je čula odlučila da dublje istraži o čemu je ovde zapravo reč. U razgovoru sa drugaricama je otkrila da je zapravo sve više ljudi upućeno u stealthing i da su čak i njene prijateljice ovo probale bar jednom u životu. Ipak, nijedna nije mogla da sa sigurnošću potvrdi šta se ovde zapravo desilo.

Rebecca, žena koja radi u službi telefonske pomoći, a sa kojom je Brodsky razgovarala o ovom trendu joj je potvrdila da se dosta žena žalilo da je ovo preživelo. One su bile poprilično zbunjene jer se to desilo bez njihove saglasnosti. Samim tim, ovo se može smatrati seksualnim napadom. Iako se ne može reći da je u pitanju tipično silovanje, žene su iskorišćene na potpuno drugačiji, bizaran način.

Problem nastaje onda kada neko bez vašeg znanja i saglasnosti odluči da stvari uradi na svoj način. Kada odlučimo da uđemo u seksualni odnos sa nekim, mi tad postavljamo svoje uslove. Ovo nazovimo “pravilo” važi za obe strane. Kada vam neko sakrije njegove namere, to se  zove iskorišćavanje.

Procenat muškaraca koji se odlučuje na ovakav korak je zastrašujuć. Oni čak spremaju tako reći strategije kako da to najbolje izvedu, a na društvenim mrežama se vode žustre polemike oko toga.

Jedan Švajcarac je zbog ovakvog postupka osuđen i sudi mu se na način na koji se sudi silovateljima. Znamo da ovo zvuči pomalo čudno jer je žena pristala na sam seksualni čin ali ovo nikako ne opravdava pravo koje muškarci daju sebi kada su u pitanju ovakve stvari – ovo je potpuno nedopustiv i ponižavajuć čin.

Izvor: cosmopolitan.hr
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.