Fejk vs original: Kako prepoznati LAŽNU dizajnersku torbu?

Kako prepoznati fejk torbicu (foto: Luv Replica)
Kako prepoznati fejk torbicu (foto: Luv Replica)

Čekali ste toliko dugo. Nedeljama je merkate u izlogu prodavnice. Štedeli ste i konačno ste spremni da kupite svoj najnoviji modni dodatak.

Ali, pre nego što to ućinite, razmislite o svim onim prodavcima koji umesto originalne robe nude, u nekim slučajevima sasvim verne, replike dizajnerske robe.

Kupovina originalne torbe je poput kupovine luksuznog automobila za muškarce – sve je u detaljima i na sitnice morate da obratite svu pažnju kako ne bi slučajno kupili fejk komad.

Ovo su korisni saveti koji će vas naučiti kako da prepoznate original dizajnersku torbu od kopije.

Obratite pažnju na detalje

(foto: blogspot.com)
(foto: blogspot.com)
(foto: blogspot)
(foto: blogspot)

Svaki proizvod bilo kog svetski poznatog brenda je pažljivo i detaljno pregledan od ikakvih fizičkih oštećenja pre nego što je pušten u prodaju. Svi šavovi treba da budu savršeni i jednaki, bez končića koji vise sa strane ili drugih mana i nesavršenosti. Originalne dizajnerske torbe su ručno pravljene, tako da ako prodavac pokuša da vas ubedi da su nedostaci na torbici defekt u proizvodnji, ne slušajte ga. Kod originalnih torbica tako nešto apsolutnone postoji.

Kopče, dugmad i rajsfešlusi

(foto: Blogspot)
(foto: Blogspot)

Posebnu pažnju obratite na mele stvari poput metalnih kompči, dugmića, rajsfešlusa, pločica i zatvarača. Njihov kvalitet mora biti savršen i na sebi će imati odštampane brojeve koji su još jedan dokaz originalnosti i kvaliteta.

Na primer, svaka Hermes torba ima utisnut logo ‘Hermes Paris made in France’, a i na delu za zatvaranje je utisnuta godina proizvodne kao i materijal koji je korišćen u proizvodnji torbe.

Materijali

(foto: Blogspot)
(foto: Blogspot)

Poznati brendovi ne koriste grubu kožu, već meke, veoma kvalitetne materijale. Predmeti od kože ne smeju biti masni ili lepljivi. Neke dizajnerske torbice mogu biti mekane i savitlive, ali svoj oblik će uvek zadržati bez obzira na sve.

Imena brenda

(foto: blogspot)
(foto: blogspot)

Ponekad se toliko udubimo u detalje da ne vidimo ono najvažnije: ime proizvođača. Fejk proizvodi ime brenda štampaju drugačijim fontom, pogrešna je simetrija slova, a neretko je i ime pogrešno napisano. Etikete i štampani delovi uvek odaju lažnu torbu.

Serijski broj

(foto: blogspot)
(foto: blogspot)

Serijski broj je najvažniji dokaz autentičnosti nekog proizvoda. Etiketa sa brojem je ušivena na poseban način, te je nemoguće ukloniti je bez da je oštetite. Na lažnim torbama se uglavnom nalazi nalepnica sa brojem koja je tek zalepljena negde po površini.

Pakovanje

(foto: amazonaws)
(foto: amazonaws)

Imajte na umu da skupe dizajnerske torbe uvek imaju i luksuzno pakovanje, od vrhunskih materijala. Pakovanje vaše dragocene torbe ne treba da ima nikavih mana. Svi dodaci treba da budu upakovani kao deo seta uz torbu i nikada se ne prdaju posebno ili nude kao poklon.

Vidljive karakteristike

(foto: blogspot/1stdibscdn)
(foto: blogspot/stdibscdn)

Pre nego što posetite prodavnicu, raspitajte se malo o specifičnim karakteristikama tog brenda. Svaki od njih odaju neki upečatljivi detalji.

Na primer, kod originalnih Prada proizvoda uvek se koristi identična boja i za spoljašnjist i za unutrašnjost torbe, te se postava savršeno slaže sa bojom materijala. Što se Diora tiče, potražite njihovu unikatnu jarko crvenu postavu sa utkanim logom brenda po sebi. Sjajna, previše svilena postava je loš znak.

Izvor: Brightside.me
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.