Evo zašto su MUŠKARCI TOLIKO KENJKAVI kada se razbole

'Muški grip' je konačno i naučno potvrđena bolest (foto: Shutterstock)
‘Muški grip’ je konačno i naučno potvrđena bolest (foto: Shutterstock)

Opšte je poznata stvar da se muškarci, čim uhvate virus i počnu da kašljucaju, ponašaju kao prave, male bebe. Žene, sa druge strane, retko mogu to sebi da priušte, jer, hej, posao/spremanje ručka/odlazak u kupovinu se neće sami obaviti.

Ispada da ustvari postoji naučni dokaz[tweetherder] zašto se muškarci ponašaju tako bespomoćno i cmizdravo kada dobiju grip[/tweetherder]. Istraživači sa Univerziteta Johns Hopkins su otkrili da povećani nivo estrogena ima zapravo anti-virusni efekat koji pomaže u borbi protiv mnogo agresivnijih simptoma. Evo i zašto: Kada virus uđe u naš organizam, izaziva bolest menjajući unutrašnjost ćelija domaćina. Ali jedinjenja estrogena dovode do smanjenja količine kopija ćelija, ali samo kod žena.

Prethodna istraživanja su pokazala da postoji veza između estrogena i imunog sistema, ali ova studija pokazuje da je i grip povezan sa njim, te ispada da je ovaj hormon mnogo važniji i moćniji nego što su to naučnici isprva mislili.

Zato sledeći put nemojte kolutati očima, već svom dragom dodajte pakovanje maramica. I znajte da će se sve završiti za 48 do 72 sata i opet će biti pravi muškarac na kog ste navikle.

Izvor: Purewow.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.