Evo za šta sve možete da iskoristite bebi puder

Osim što čuva i neguje kožu najmlađih, bebi puder može da se upotrebi i za druge svrhe. Zbog svoje efikasnosti u brojnim situacijama, trebalo bi da ga ima svaka kuća.

* Ukoliko muku mučite sa neprijatnim mirisom iz obuće, pospite je unutra puderom i ostavite da prenoći. Narednog dana puder uklonite i obujte cipele koje će mirisati kao nove.

* Ako vam je pod pokrivačem pretoplo ili ste skloni znojenju zbog čega se stvaraju neprijatni mirisi, upotrebite dečiji puder. U tankom sloju pospite ga po posteljini, a on će pokupiti znoj i omogućiti miran san.

* Svežu masnu fleku na majici ili tepihu neutralisaćete ukoliko je pospete dečijim puderom. On će upiti masnoću, a istovremeno i osvežiti poflekanu garderobu ili tepih.

* Ako imate parket koji škripi, prospite po podu puder. Nakon toga metlicom puder nanesite među letvice parketa i škripanje će prestati.

* Uz pomoć pudera možete da se oslobodite i dosadnih mrava ako su dospeli u vašu kuću ili stan. Nanesete ga oko prozora i vrata – to će oterati nepoželjne “goste”.

* Sačuvajte stare, vredne i drage knjige tako što ćete bebi puder u tankom sloju naneti na njih. Upiće vlagu, sprečiti stvaranje plesni, a knjigama dati svežinu.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.