anti-celulit
Uštedite novac i rešite se celulita! (foto:biensano.com)

Predstavljamo vam recept za fantastičnu kremu protiv celulita koju možete same napraviti, a mnogo je efikasnija od kupovnih preparata.

Domaća krema protiv celulita, pripremljena po ovom receptu, pokazaće prve rezultate već posle 7 dana. Ovakva krema, idealno sredstvo u borbi sa “pomorandžinom korom”, takođe je efikasna i u borbi protiv strija.

RECEPT

Sastojci:

  • 100 ml bilo koje dečije kreme
  • 5-6 tableta mumio
  • 20 kapi eteričnog ulja pomorandže
  • 3-5 kapi eteričnog ulja cimeta.

Za pripremu domaće anticelulitne kreme najpogodnija je dečija krema, jer ne sadrži nikakve štetne dodatke, a ima idealan sastav masnoće i vlage.

Tablete mumio veoma se često koriste ne samo u borbi sa celulitom, već i kod strija. Mumio zateže kožu, povećava njenu elastičnost, čineći je mekom i svilenkastom.

Ukoliko ste propustili: Mitovi i činjenice o celulitu

U borbi protiv celulita veoma su efikasna i eterična citrusova ulja. Sami možete da odaberete koje ćete ulje da koristite: ulje pomorandže, limuna ili limete. Citrusova ulja zatežu i hrane kožu korisnim materijama.

Ulje cimeta, ne samo da poseduje prijatnu aromu, već je i veoma delotvorno u borbi sa pomorandžinom korom. U kombinaciji sa citrusovim uljima daje odlične rezultate.

PRIPREMA

Priprema kreme je veoma jednostavna: u teglicu (ne manju od 150 ml) stavite dečiju kremu. Zatim dodajte 5-6 u prah isitnjene tablete mumio i promešajte. Tablete mumio držite u frižideru, lakše se istisnu i isitne.

Dodajte 20 kapi pomorandžinog (ili drugog citrusovog) ulja i ne više od 5 kapi ulja cimeta. Sve sastojke dobro promešajte, poklopite i ostavite da odstoji 8-10 sati. Posle toga, promešajte ponovo.

Vaša domaća anticelulitna krema je spremna za upotrebu!

Ne zaboravite da zatvorite teglicu posle svake upotrebe kreme.

Za postizanje najboljeg rezultata potrebno je da kremu utrljate svakodnevno u problematične delove tela, snažnim pokretima. Prve rezultate očekujte već posle 7 dana. Rok upotrebe takve kreme – 3 nedelje. Posle napravite drugu meru. Posle nanošenja kreme sačekajte da je koža upije, potom obucite pidžamu ili spavaćicu (ako nanosite kremu pre spavanja). Mogu da ostanu tamne fleke od mumio tableta (a i ne mora, kod nekih ne ostaju), ali se lako operu.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.