Dobra vest: Brojka na vagi vas laže – evo i dokaza!

fitnes-telo-fotografije
Na prvoj fotografiji Kelsey teži 65, na drugoj 55, a na trećoj 63 kg! (foto: My Sweat Life)

Fotografije popularne fitness blogerke postale su pravi hit na internetu i donele olakšanje milionima žena – evo i zašto!

Fitness blogerka Kelsey Wells, na prvoj fotografiji teži 65, na drugoj 55, a na trećoj 63 kilograma! Da, istina je!

Ovim fotografijama Kelsey je dokazala da niža brojka na vagi ne znači da vaše telo izgleda bolje. Ispod fotografije Kelsey je napisala:

“Zaključila sam da je vreme za prijateljski podsetnik. Ljudi, molim vas da prestanete da se opterećujete brojkama na glupoj vagi! Prestanite da verujete da težina određuje vaš napredak i prestanite da dopuštate da kilogrami utiču na vaše samopouzdanje. Svi oni koji se osećaju kao što sam se nekad i ja osećala, poslušajte me: Visoka sam 170 cm i imam 63 kg. Kada sam započela sa “bikini body” treningom težila sam 65 kg, a to je bilo tek 8 nedelja nakon porođaja. Pre nego što sam zatrudnela imala sam 58 kg pa sam, na osnovu  svoje iskrivljene percepcije, zaključila da je moja ciljana težina 55 kg, kako bih se uvukla u svoje najuže farmerke. Nakon nekoliko meseci napornog vežbanja i dojenja došla sam do željenog cilja i stala u te farmerke, veličine 0.

fitnes-telo
Kelsey danas izgleda bolje nego ikada! (foto: My Sweat Life)

I znate šta? Od tada sam se ugojila 8 kilograma. Takođe, moj konfekcijski broj povećao se za dva i pocepala sam one uske farmerke pokušavajući da ih navučem preko kolena. Prema uvrnutim standardima kojima sam se vodila u prošlosti, trebalo bi da se osećam užasno. Ali, hvala Bogu, napokon sam naučila da svoj napredak merim prema stvarima koje nešto zaista znače – snazi, mogućnostima, izdržljivosti, zdravlju i sreći.

Fotografišite svoj napredak i snimajte se. Zabeležite koliko sklekova možete uraditi i slično. Čak i svoje ‘loše’ fotografije – moja početna i trenutna težina razlikuju se u samo 2 kg, a kompozicija mog tela potpuno se promenila. Nikad nisam imala više mišića i manje telesnih masti nego sada. Nikada nisam bila zdravija nego što sam sad. Nikad se nisam bolje osećala u vlastitoj koži nego sada.

Odavno sam zaboravila na vagu, jer bi inače odustala od svog puta. Svom glasu u glavi, koji i dalje možda ne veruje da imam 63 kg na poslednjoj fotografiji, poručila bih samo da sam prošle nedelje, kada sam stala na vagu, izignorisala to brojku, a i vama savetujem isto.”

Izvor: metro.co.uk

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.