DIY: Ulepšajte stari nameštaj – čipkom!

namestaj-kolaz

Imate neki stari komad drvenarije sa kojom ne znate šta da radite? Naš savet je da ga nikako ne bacite ili zamenite novim komadom nameštaja! Postoje mnogi kreativni načini da obnovite neku komodu, garderober ili sto, samo je potrebno da imate malo dobre i volje i da pustite mašti na volju.

 

[tweetherder]Jedan od TOP saveta je da osvežite vaš stari nameštaj napravivši efekat ČIPKE![/tweetherder] Nemojte da vas ovako nešto zastraši; proces je zapravo veoma jednostavan, potrebno vam je svega nekoliko stvari da biste kreirali ovakav izgled nameštaja. Evo kako da postignete efekat čipke:

Potreban materijal:

– sprej u željenoj boji

– komadi čipke

– bezbojni lak za drvenariju

Prvi korak:

namestaj-1

Vaš zastareli komad nameštaja rastavite ako je to potrebno, pa počnite da ga prskate sprejem u boji koju ste odabrali, držeći odstojanje od 30 cm. Najbolje bi bilo da vaš komad nameštaja iznesete napolje, gde ćete moći nesmetano da ga prskate i farbate, a na vetru će se brže i osušiti.

Drugi korak:

namestaj-2

Obložite jedan deo nameštaja (u ovom slučaju fioke na komodi) čipkom koju ste prethodno isekli kako bi se prilagodila obliku drvenarije.

Treći korak:

namestaj-3

Isprskajte preko čipke i sačekajte da se DOBRO osuši. Zatim pažljivo odvojite čipku od drveta.

Četvrti korak:

namestaj-4

Prelakirajte vašu obnovljenu drvenariju, kako bi boja i print duže trajali. Ovakav projekat vam neće oduzeti puno vremena, a bićete zadovoljni rezultatom. Čipkasti dizajn će vam ukrasiti sobu i učiniti enterijer elegantnijim.

namestaj-7

 

Izvor: /drawers.littlethings.com

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.