DIY: Pasta za izbeljivanje zuba – sa jednim iznenađujućim sastojkom (VIDEO)

Menojte se uplašiti narandžaste boje kurkume - ona je zapravo sjajna za vaše zube (foto: Screenshot)
Menojte se uplašiti narandžaste boje kurkume – ona je zapravo sjajna za vaše zube (foto: Screenshot)

Blogerka Farah Dhukai na You Tubu ima skoro milion pratilaca kojima svakodnevno daje korisne savete o šminkanju i modi. Međutim, pre nekoliko dana ona je obajvila video u kome opisuje savršeno rešenje za izbeljivanje zuba.

Dhukai kaže da je ključ za savršen osmeh u kurkumi, moćnom antioksidantu, sa protivupalnim i antibakterijskim dejtvom. Ovaj začin će vam zajedno sa kokosovim uljem pomoći da očistite zube, rešite se neprijatnog zadaha i sprečite nastanak kamenca. Pastu lako možete napraviti kod kuće i sve što vam je potrebno je jedana kašičica kurkume pomešana sa kašikom kokosovog ulja. Smesu promešajte i nanesite na četkicu za zube i dobro utrljajte po površini zuba. Ostavite da odstoji pet minuta, a zatim dobro isperite vodom i običnom pastom za zube.

Kako od kurkume mogu ostati fleke na odeći najbolje je obući staru garderobu prilikom nanošenja, kao i odmah oprati lavabo i posudu nakon korišćenja. Farah takođe dodaje da će vam ova ručno pravljena pasta svakako obojiti četkicu u narandžasto, ali to je mala cena koju morate platiti za savršeno blistav osmeh.

Ako želite sa isprobate savet ove blogerke, pogledajte video sa uputstvom.

Izvor: Kurir.rs
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.