image

Krema za područje oko očiju je nešto što bi svakako trebalo da imate u svom u neseseru, budući da je ovo izuzetno osetljiva koža zbog čega je ujedno i prvo mesto na licu na kom se pojavljuju bore.

Većina krema i seruma za područje oko očiju su skupe, a uz to su prepune različitih hemikalija od kojih vam neke mogu doneti više štete nego koristi. Međutim, uz pomoć naredna tri sastojka dobićete savršenu kremu za područje oko očiju, koju možete napraviti same, i tako uštediti novac, a uz to ćete biti sigurne da su sastojci 100% prirodni.

Sve što vam je potrebno su čista staklena tegla, kokosovo ulje, kapsule vitamina E i eterično ulje ruže.

*** Ukoliko ste propustili: Ovo su blagodeti kokosovog ulja!

Kokosovo ulje se dobija iz sušenog mesa kokosovog oraha, a glavni sastojak je laurinska kiselina koje ima snažno antibakterijsko dejstvo. Kokosovo ulje hrani kožu čineći je mekšom i elastičnijom, a ujedno sprečava stvaranje bora i staračkih pega. Najbolje je koristiti devičansko kokosovo ulje (ne prerađeno), jer ono sadrži sve potrebne hranljive sastojke. Takođe, kokosovo ulje je najbolje kupiti u sirovom obliku, pa ga po potrebi otapati.

Vitamin E je savršen za kožu jer usporava starenje, ublažava bore, a kožu čini mlađom i zategnutijom. Eterično ulje ruže podstiče regeneraciju tkiva i odličan je izbor za negu suve, osetljive, ali i problematične, upaljene kože.

Mešanjem ova tri sastojka dobićete prirodnu kremu koje će na pravi način negovati osetljivu kožu očiju, a upustvo za priremu pogledajte u videu:

Izvor: popsugar.com

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.