Verovatno vam se desilo da kupite ruž koji obožavate i koji stalno nosite sa sobom, ali nesrećnim slučajem, od toplote, pada, trošenja ili nečeg drugog se desi da se karmin polomi, a vama ne preostaje ništa drugo osim da ga bacite i kupite novi.

[tweetherder]Ipak, postoje mali korisni trikovi kako da sačuvate polomljene karmine i tako ih duže koristite.[/tweetherder]

1. Vratite ga u svoj kalup

Ovaj metod se odnosi samo na karmine koji su novi i odmah su se polomili na samom početku odakle su izliveni. Jednostavno karmin vratite u kutiju namenjenu proizvodu, ali budite pažljivi.

karmin

2. Otopite ga, a potom zamrznite

Ukoliko ne želite da karmin izgubi na masi, moraćete da ga otopite, a potom zamrznete i vratite u prvobitni oblik. Morate biti precizni dok topite karmin i postavljate ga u kalup, odnosno kutiju u kojoj ruž stoji, pomozite se spajalicom ili nekim sličnim materijalom kojim možete oblikovati karmin koji polako topite. Kada ga zagrejete i postavite u kalup, oformite oblik, brzo stavite proizvod u zamrzivač i nakon nekoliko minuta spreman je za korišćenje.

karmin1

3. Topljenje

Kada je u pitanju ruž koji se spasiti ne može, koji je izmrvljen ili koji se potpuno raspao, predlažemo da ga stavite u metalnu kašiku koju ćete odozdo grejati plamenom, a potom u tečnom stanju ruž prebaciti u kutijcu koja vam odgovara i u takvom obliku ga staviti u zamrzivač dok skroz ne očvrsne. Potom ga možete nanositi četkicom ili ga utapkati prstom direktno na usne.

karmin2

4. Napravite novi ruž

Ukoliko ste polomili ili imate više uništenih ružova, a boje vam pritom nisu omiljene ili je ostalo jako malo ruža pa vam se ne isplati da koristite tri prethodna navedena trika, predlažemo vam da napravite potpuno novi karmin, tako što ćete metodom topljenja mešati karmine i boje i tako dobiti potpuno nove nijanse koje vam bolje pristaju.

karmin3

 

Izvor: xovain.com

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.