rebecca-1
Rebecca je još pre nekoliko godina sastavila kratak spisak stvari koje želi da uradi u životu

Tragična smrt sedamnaestogodišnje Rebecce Townsend, koja je žrtvovala svoj život kako bi spasila prijatelja, ganula je ljude širom sveta i inspirisala mnoge da čine dobra dela – čak i za potpune neznance.

Rebecca je još u drugom razredu srednje škole sastavila kratak spisak stvari koje želi da uradi u životu. Njene želje nisu bile neskromne i nerealne – želela je da poseti Španiju, ljubi se na kiši i spasi nečiji život.

Ona je pre nekoliko godina ispunila prve dve stavke sa svog spiska. Sa roditeljima je posetila Španiju i svog je dečka poljubila na kiši. Treća želja joj se ostvarila 2. jula ove godine, ali ju je nažalost ispunjenje treće “stavke” sa spiska koštalo života.

Hrabra Rebecca je život izgubila u saobraćajnom udesu, kada je svog najboljeg prijatelja Bena gurnula sa puta automobila nad kojim je vozač izgubio kontrolu. Kako je Ben kasnije ispričao porodici Townsend, on svoj život duguje Rebecci i njenoj brzoj i požrtvovanoj reakciji.

rebecca-2
Njena tragična smrt inspirisala je ljude širom sveta da čine dobra dela – čak i za potpune neznance

Noć nakon tragične smrti ove hrabre tinejdžerke, Rebeccine sestre su u njenoj sobi slučajno pronašle listu koju je ona napisala nekoliko godina ranije i shvatile da su joj se ostvarile sve životne želje. Ovo saznanje je donekle ublažilo patnju članova njene porodice koji su bili skrhani bolom.

Sa željom da se njen herojski čin ne zaboravi, Rebeccini rođaci su osnovali Facebook stranicu pod nazivom Remembering Rebecca. Njihova želja je, ne samo da sačuvaju uspomenu na hrabrost i nesebičnost tragično stradale devojke, već i da podstaknu druge da čine dobra dela. I uspeli su u tome!

Neki od posetioca ove stranice odlučili su da održe besplatan čas joge, neku su platili tuđe račune, drugi su pokrenuli akciju dobrovoljnog davanja krvi, a jedna devojka je čak odlučila da donira koštanu srž. Ovi mali znaci ljubaznosti i humanosti učinjeni su u njenu čast, a njena ponosna porodica nastavlja da poziva druge da budu humani  – baš kao što je bila i njihova ćerka.

Foto: Instagram
Izvor: dailymail.co.uk
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.