Svojim ponašanjem često terate partnera od sebe (foto: cupidscronies.com)
Svojim ponašanjem često terate partnera od sebe (foto: cupidscronies.com)

Ponekad je teško razlučiti kada ste previše fini, a kada previše naporni u vezi.

Postoje neke stvari kojima mislite da pokazujete svoju ljubav prema partneru, ali ih u stvari njima nervirate. Ovde je reč o nekim sitnicama za koje mislite da su beznačajne, ali su baš one to što vašeg partnera izluđuje. Proverite koje su i jednostavno – prestanite sa njima.

1. Postavljanje previše pitanja o tome šta rade. Mislite da time pokazujete zabrinutost i zainteresovanost, ali u stvari delujete kontrolišuće ili psihotično.

2. Konstantno im šaljete poruke kada izađu sa društvom. Vi možda mislite da je to slatko i da ste obzirni prema partneru, ali oni na to gledaju kao na uhođenje i kontrolisanje njihovog svakog koraka, i to kada samo žele da se malo opuste sa prijateljima.

3. Ali, sa druge strane, davanje previše prostora partneru iz straha da ćete ga iznervirati takođe nije dobro. Malo samostalnosti nije na odmet, ali pobrinite se da zaista budete uključeni u vašu vezu.

4. Stalno obigravate njega kada je uznemiren i tudite se da zna da ste tu ako mu zatrebate. Partner zna da može uvek da se osloni na vas, ali je ljudima ponekad potrebno da malo budu sami.

5. Zahtevate da je stalno sa vama.  Umesto toga ga pitajte za raspored na poslu i njegovo slobodno vreme i na osnovu toga isplanirajte zajedničke aktivnosti.

6. Čekate da vas pozove da se vidite. Nemojte zavisiti od njega i čekati pored telefona da vam se javi i zakaže sastanak. Iskoristite svoje vreme za sebe i svoje potrebe.

7. Izlivi nežnosti u javnosti. Neko voli da se mazi u javnosti, neko kod kuće. U redu je kada partnera poljubite u obraz u prodavnici, ali ako ste previše napadni to zna da ih iznervira.

8. Neprihvatanje komplimenata. Naravno da ne želite da delujete egositično i ponosno kada vam partner udeli kompliment, ali stalno umanjivanje njihovih lepih reči upućenih vama nije nimalo prijatno za njih. Zato budite zahvalni.

9. Stalo dopuštate njima da odaberu film, restoran ili neku drugu zajedničku aktivnost. Varate se ako mislite da je partneru prijatno kada njemu ostavljate da se nosi sa pritiskom i da snosi odgovornost ako slučajno pogreši. Vama to može delovati slatko, ali njih to strašno iritira.

10. Govorite ‘u redu je’ samo da bi izbegli svađu. Partner zna da nije sve u redu kako kažete i želi da sa vama porazgovara o problemu koji vas muči. Ako ih gurate od sebe, to pokazuje samo vašu sebičnost.

11. Prečesto govorite reč na V. Čak i ako znaju da vam je stalo do njih i da ih volite, partneri ne žele svaki čas da slušaju kako umiljatim glasom govorite ‘Volim te, bebice’ (ili neki drugi, iritirajući nadimak u  deminutivu).

Izvor: Rebelcircus.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.