Detoksikacija: Pročistite organizam uz ovih 7 izvrsnih napitaka!

Proleće je – vreme je za detoksikaciju organizma! Pronašli smo za vas[tweetherder] 7 fantastičnih recepata za napitke koje možete spremati svaki dan[/tweetherder], a koji  ne samo da su ukusni i 0svežavajući, već će vam pomoći da očistite organizam od štetnih materija koje su se u vašem organizmu sakupile u prethodnom periodu.

Limun i krastavac

limun-krastavac

Ako niste ljubitelj “vodica sa ukusom” ovo je idealan recept za vas kako biste se privikli na njihov ukus. Krastavac će sprečiti nadimanje i zadržavanje vode, a citrusno voće kao što je limun će brzo i efikasno očistiti vaše telo od toksina. Sve što treba da uradite je da krastavce u limun isečete na kolutove, potopite u stakleni bokal sa vodom i ostavite ga da preko noći odstoji u frižideru.

Aloe vera

aloe-vera

Možda vam ovaj napitak deluje pomalo čudno, ali setite se kako ova čarobna biljka deluje na vašu kožu! Voda od aloe će regulisati varenje, ali i pomoći vam da se ujutru lakše razbudite. Ako vam se ne dopada ukus aloe, u napitak dodajte malo soka od limuna.

Limun i đumbir

limun-djumbir

Čak i ako vam je ukus đumbira prejak za začinjavanja jela, verujte da je on sjajan dodatak napitcima za detoksikaciju organizma. On ubrazava vaš metabolizam čime vam pomaže u gubljenju suvišnih kilograma, a limun će ubrzati detoksikaciju ali i delimično neutralisati ukus đumbira.

Za početak dana

limun

Ovaj napitak je vrlo jednostavan – radi se o običnoj limunadi! Više o prednostima svakodnevnog ispijanja ovoj napitka saznajte OVDE!

Nana i grejpfrut

nana-grejp

Ako već neko vreme uživati u blagodetima napitaka za detoksikaciju i želite da isprobate nešto sasvim novo – isprobajte sok od grejpfruta sa listićima nane! Nana može rešiti ili makar olakšati čitav “spektar” stomačnih tegoba, dok grejp agresivno topi masne naslage.

Borovnica i pomorandža

borovnica-pomorandza

Bobičasto voće je prepuno moćnih antioksidanasa, a borovnice nisu izuzetak što ih čini idealnim sastojkom vašeg napitka za detoksikaciju. U kombinaciji sa citrusnim voćem kao što je pomorandža, za jako kratko vreme ćete videti (i osetiti) razliku!

Lubenica

lubenica

Ako ste ljubitelj lubenica, ovo je pravi napitak za vas. Lubenica pospešuje i ubrzava izbacivanje vode iz organizma, a vitamini i minerali koje sadrži su još jedan “plus”.

Izvor: health.allwomenstalk.com

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.