stomak
Da li znate koliko toksina naš stomak može zadržati? (foto: femme run/ Flickr.com)
[tweetherder]Debelo crevo je od velikog značaja za zdravlje i uopšte funkcionisanje celog organizma.[/tweetherder] Igra ključnu ulogu u sistemu za varenje, imunom sistemu i održava balans vode u organizmu.

Debelo crevo se proteže od slepog creva do rektuma. Kada ne funkcioniše kako treba zadržava toksične materije duže nego što bi trebalo i to šteti vašem telu. Nezdravo debelo crevo je ono koje ne odbacuje štetne materije dovoljno efikasno. Rezultat toga je da se na kraju toksične materije apsorbuju na zidu debelog creva i odlaze u krvotok.

Kada je debelo crevo zdravo i funkcioniše kako treba, potrebno je 24 časa da se hrana svari, a organizam uzme šta mu je potrebno, a šta ne, da odbaci. Međutim, sa modernim navikama i manjkom vremena (jedemo brzu hranu kojoj nedostaju enzimi i hranljive materije) proces u kome hrana prolazi kroz organizam traje oko 70 sati. Rezultat toga su toksini i oko 30 kilograma akumuliranog otpada. Toksično debelo crevo izaziva zatvor, a to znači da se štetne materije isuviše slabo odbacuju pa to rezultira vrlo retke i bolne stolice.

Simptomi

Digestivni trakt: zatvor, nadimanje, dijareja, gasovi, loše varenje, bol u stomaku

Generalno zdravstveno stanje: bol u zglobovima i mišićima

Promena ponašanja: depresija, umor, anksioznost, zamućena svest, promene raspoloženja, slaba memorija

Imuni sistem: slab imuni sistem izaziva periodične vaginalne i urinarne infekcije, kao i osip na koži.

Doktor Bernard Jensen je jedan od pionira koji je objasnio kako pravilno čišćenje debelog creva znači i kvalitetan život u smislu zdravlja. U svojoj knjizi  objašnjava koliko je važno pravilno funkcionisanje debelog creva: “Gusta sluz u debelom crevu se zgušnjava i postaje uzročnik procesa. Kapilari na debelom crevu počinju da skupljaju toksine, otrove i štetne naslage koje se slivaju po crevu. Sva tkiva i organi tako upijaju štetne materije. Na ovaj način dolazi do autotoksikacije na fiziološkom nivou. Takvo akumuliranje je jednako gumama na kamionu.”

NAJJEDNOSTAVNIJI DOMAĆI RECEPT ZA ČIŠĆENJE:

Master čišćenje je program čišćenja u trajanju od 10-16 dana, otkriven 1940. godine  kao alternativni način lečenja od strane Stanley Burroughs. 1976. je prezentovao svoj program za čišćenje kroz knjigu The Master Cleanser.

Sastojci (jedna porcija):

  • 2 kašike organskog soka od limuna (jedna polovina limuna otprilike)
  • 2 kašike organskog rastvora B, javorovog sirupa (nekomercijalni tip sirupa koji se ne koristi za jela)
  • 1/10 kafene kašicice aleve paprike
  • 3dl filtrirane vode

Uputstvo:

Sve sjedinite i pijte 5-8 dana dnevno u trajanju najmanje od 10 dana.

 

Izvor: realfarmacy.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.