Da li znate koje spa sadržaje deca ne bi trebalo da koriste?

Slana soba - "obavezan" deo spa centra za decu
Slana soba – “obavezan” deo spa centra za decu

Većina hotela raspolaže dečjim igraonicama i zabavnim programima sa animatorima, kako bi roditelji imali malo slobode i proveli dragocene zajedničke trenutke, recimo u spa centru.

Ako ipak poželite i decu da vodite u spa centar, dobro je znati koje spa sadržaje deca smeju da koriste, a koje ne bi trebalo iz zdravstvenih razloga, ali i zbog hotelskih pravila.

Naime, [tweetherder]iz zdravstvenih razloga neke usluge spa centra se ne preporučuju deci mlađoj od 16 godina[/tweetherder]. Prilikom korišćenja saune, povedite računa da deca ne diraju vrelo kamenje. Znamo da ih radoznalost prosto “tera” da čačkaju nove stvari koje vide, pa se radi izbegavanja opasnosti od opekotina preporučuje infracrvena sauna, koja je bezbednija za boravak dece. U svakom slučaju, zbog preosetljivosti dečjih krvnih sudova, boravak u sauni treba im ograničiti na svega nekoliko minuta.

Lepo objasnite deci i da đakuzi nije isto što i bazen. U njemu ne treba skakati i prskati se vodom, već sedeti mirno i tako uživati. Zbog visoke temperature vode, nemojte im dozvoliti da potapaju glavu jer to može dovesti do pojave vrtoglavice.

Koje sadržaje deca smeju da koriste u spa centru?

Postoje i dve stvari koje se itekako preporučuju za decu – to su bazen i slana soba.

Bazen je dobar za učenje plivanja, a plivanje je dobro za telo i duh
Bazen je dobar za učenje plivanja, a plivanje je dobro za telo i duh

Ako dete ne ume da pliva, eto dobre prilike da nauči u hotelskom bazenu. A plivanje uzgred ima i pozitivne efekte na fizički razvoj dece, a dodatno će ih i izmoriti pa će i slatko spavati kasnije.

Slana soba je izuzetno korisna za decu koja imaju probleme sa respiratornim organima pa slobodno mogu da borave u njoj, u trajanju od po pola sata. U mnogim hotelima postoje i igračke u slanoj sobi, pa će deci biti zanimljivo da provode vreme u njoj.

Ako planirate spa vikend i nameravate da sa bebom boravite u spa centru, iz higijenskih razloga postoje određena pravila kojih se treba pridržavati. U nekim hotelima nije dozvoljeno sa dečjim kolicima doći u bazenski prostor, pa se zahteva korišćenje nosiljki za bebe. Za decu mlađu od 2 ili 3 godine u nekim hotelima je obavezno nošenje pelena namenjenih za kupanje.

Takođe, u nekim hotelima postoje ograničenja u pogledu termina u kojem deca mogu koristiti spa centar. Uveče obično nastupaju takozvani “tihi sati” namenjeni osobama koje žele da se opuste u spa centru u mirnoj atmosferi, bez dečje graje.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.