Da li se plavuše stvarno bolje zabavljaju? (foto: simonjohnhair.co.uk)
Da li se plavuše stvarno bolje zabavljaju? (foto: simonjohnhair.co.uk)

Kada ste poslednji put promenili boju kose, da li ste razmišljali kako će to uticati na vaša primanja? Vašu pristupačnost ili čak i to koliko pametno izgledate u očima drugih?

Zvuči čudno, ali činjenica je da postoje brojna istraživanja koja se bave načinom na koji nas drugi vide kroz boju naše kose. I ako ste nedavno postali brineta ili plavuša, razmislite da li je ta promena uticala na vaš status u društvu, čak i neznatno. Pogledajte šta su naučnici zaključili posmatrajući plavuše, brinete i crvenokose devojke.

Brinete i crnke

Sandra Bullock (foto: Wenn)
Sandra Bullock (foto: Wenn)

Drugi vas vide kao atraktivne, inteligentne i profesionalne osobe. Istraživanja su pokazala da su plavuše pristupačnije, ali su tamnokose devojke privlačnije suprotnom polu. Jedna studija je otkrila da one imaju prednost i kada je dobijanje posla u pitanju u odnosu na druge boje kose. Međutim, brinete se smatraju i arogantnijim osobama, možda iz razloga što se drugi boje da im priđu.

Crvenokose

Jessica Chastain (foto: Wenn)
Jessica Chastain (foto: Wenn)

U očima drugih devojke sa cvernom kosom su sigurne u sebe, uspešne i temperamentne. Vatrene, poput boje svoje kose. Ali, jedno zanimljivo istraživanje sprovedeno na 500 upešnih žena na vodećim položajima je pokazalo da je samo 4% njih imalo crvenu boju kose. Ovo je možda mali broj, ali s obzirom da nema mnogo crvenokosih dama, i to je neka vrsta uspeha.

Plavuše

Blake Lively (foto: Wenn)
Blake Lively (foto: Wenn)

One su pristupačne i zabavne. Plava je najpopularnija boja kose među damama, jer je prirodna veoma retka, a kada se postigne farbanjem nije toliko upadljiva kao crvena. I da, istina je: Plavuše se bolje zabavljaju (ili bar tako deluje). Istraživanja su pokazala da žene sa svetlom kosom deluju otovrenije i ushićenije, ali su ponekad i zahtevne. Ali, to ne pokazuju poslu jer one zarađuju 870 dolara više godišnje od brineta ili crvenokosih kolegenica.

Izvor: Byrdie.co.uk
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.