Da li je konturisanje lica otišlo predaleko? Pogledajte fotke sa jedne modne revije!

Contouring-Hood-Air

Zahvaljujući sestrama Kardashian, konturisanje lica je od profesionalne tehnike ulepšavanja postalo sasvim uobičajni ženski ritual.Iz konturisanja su se razvile čak i mnoge druge metode, kao što su klovnovsko konturisanje, hena konturisanje i tonturing. Ali budimo realni: iako smo veliki poštovaoci ovih tehnika, one zaista nisu neophodne našoj svakodnevnici u tolikoj meri.

***Ukoliko ste propustili: Budite lepše nego ikada: Nove tehnika ulepšavanja koje morate savladati!

Ove sezone, modeli na reviji modne kuće Hood by Air, prošetali su pistom poptuno našminkani, odnosno polunašminkani, jer su se ocrtavali tragovi nerazmazane šminke prilikom konturisanja. Ovakav izgled je imao smisla u kombinaciji sa odećom, koja je bila inspirisana plastičnom hirurgijom i zavojima.

Magazin The Cut navodi da je dizajner Shayne Oliver kozmetičarima iz kuće MAC poslao snimke i fotografije konturisanja lica kao polazu tačku na čemu će zasnivati šminkanje svojih modela. “Zašto mladi ljudi, koji su skoro pa savršeni, misle da im je ta stvar potrebna da bi bili još lepši? Ovakav izgled manekena ostavlja trag i zaista se uklapa u kolekciju”, kaže šminkerka Inge Grognard.

Prihvatanje i adaptiranje konturisanja kao svakodnevne tehnike ulepšavanja je samo deo većeg problema – očekivanja našeg društva da žena u svakom trenutku izgleda apsolutno savršeno. U jednom kritičkom pristupu, izgled koji je predstavila modna kuća Hood by Air je kozmetička sredstva koristio da bi jasno stavio do znanja svima: savršeni ste upravo onakvi kakvi jeste.

Evo kako su izgledali modeli na nedavno održanoj reviji.

Contouring-Hood-Air-1 Contouring-Hood-Air-2 Contouring-Hood-Air-3 Contouring-Hood-Air-4 Contouring-Hood-Air-5

Izvor: Popsugar.com

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.