Budite samostalne: 10 sjajnih stvari koje smo naučile od majki!

Sjajni saveti koje ćete dobiti od nezavisne majke (foto: Instagram)
Sjajni saveti koje ćete dobiti od nezavisne majke (foto: Instagram)

Koja je najbolja stvar koju ste naučili od majke? Sigurno vam je dala mnogo saveta tokom života, od onih praktičnih (kako da sečete luk) do životnih lekcija o tome kako da postupite u određenim situacijama.

Imati nezavisnu majku je sjajna stvar jer ćete i sami od nje naučiti kako da ne zavisite ni od koga i budete jaki čak i kada život nije najsjajniji.

Evo nekih od stvari kojima će vas naučiti nezavisne majke.

1. To što se ne oslanjate u svakom trenutku na muškarca ili oca je sjajna stvar. U mnogim vezama, žene su zavisne od suprotnog pola i finansijski i emotivno, a da bi bile nezavisne, potrebno da je budete veoma snažna žena.

2. Nikada ne dozvolite da vas šef vidi uplakanu. Majka vas je naučila kako da se izborite i sa najgorim situacijama, a vremena za plakanje će biti kasnije.

3. Naučila vas je da vam nije potreban ni muškarac niti iko da bi bile srećne. Sami sebi ste dovoljne. Zato ćete se nakon raskida brže vratiti na pravi put jer znate da vas nije bio vredan. I zaista vam ne smeta što ćete neko vreme biti same, jer imate dovoljno vremena da se posvetite sebi.

4. Neće vas gušiti. Iako neke žene smatraju da su sjajne majke ako dete kontrolišu 24/7, vaša majka zna da će, ako vam da prostora, vaš odnos biti još bolji. Zato je veza sa njom neraskidiva i upravo je majka prva osoba kojoj se obraćate za savet.

5. Pokazala vam je da je OK ako se ne slažete sa svima, ali treba poštovati sve ljude. Vrlo je važno ostati dosledan svom stavu i mišljenju i ne dopustiti da vas iko natera da ga promenite.

6. Nije strašno ako putujete sami. Postoje svakako mere opreza koje morate preduzeti, ali isplanirajte siguran put na kom ćete uživati i bez pratnje. Ta sloboda na putu će vam pomoći da što bolje upoznate sebe.

7. Čini se da su nezavisne majke strašnije od čopora vukova. Zauzeće se za sebe i svoju decu bez obzira na sve. Zato su i vas naučile da budete neustrašiva heroina koja ne trpi nijedan oblika maltretiranja ni od šefa, dečka niti od prijatelja ili nasilnika.

8. Nećete proći nekažnjeno, ali sve za vaše dobro. Majka vam ne popušta i uvek vam daje pozitivne, konstruktivne savete i kritikuje vas kako ne bi kasnije ponovili istu grešku. Neće vam dopustiti da se samosažaljevate ili se osetite loše zbog nečega, već će vas naterati da obrišete suze i prionete na posao ili napravite nešto za sebe.

9. Naučila vas je kako da budete iskrene, jer je jedini put do samostalne žene je naporna rad i poštenje. Ona zna kada lažete i nećete moći da je izmanipulišete, a i vama je usadila moralni kompas kojim prepozajete kada neko ne igra po pravilima i pokušava da vas prevari.

10. Naučila vas je da i kada vam život nije najsjaniji, zapnete i pregurate probleme. Njena radna etika u svemu vam je pomogla da i vi sačuvate fokus i ne pokleknete emotivno pred nedaćama. To će vam sigurno omogućiti uspeh i naučiti vas da nikada ne odustajete.

Izvor: Herbeauty.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.