Budite obazrivi: Ova hrana vas može ubiti

Doktori i naučnici nam stalno pričaju kako moramo da pazimo šta jedemo, jer pogrešna ishrana drastično utiče na dužinu životnog veka. To posebno važi za neke opasne namirnice koje se nalaze svuda oko nas.

Verujemo da znate kako postoji hrana koja je opasna po zdravlje i koje se treba kloniti. Međutim, ima i onih namirnica za koje ne bismo očekivali da su loše po nas, a koje nam mogu ozbiljno nauditi. Zato budite pažljivi oko ove hrane pre nego što odlučite da je pojedete.

Pečurke

Verovatno i najočiglednija opasnost vreba od raznih otrovnih vrsta pečuraka. Nikako nemojte sami birati koje pečurke možete ubrati i pojesti, jer posledice mogu biti katastrofalne. To treba ostaviti isključivo stručnjacima.

Koštice od trešanja

Kada sledeći put pomislite da progutate trešnju sa košticom, imajte da umu da ona sadrži otrovnu cijanovodoničnu kiselinu. Jedna vas neće ubiti, ali doza varira od trešnje do trešnje, tako da ne vredi rizikovati.

Indijski orah

Ne smeju se konzumirati sirovi, već isključivo nakon termičke obrade. Njihova ljuska sadrži supstancu koja može napraviti opekotine na koži i izazvati ozbiljne stomačne tegobe.

Kikiriki

Kikiriki je opasan samo za koji su alergični na njega, ali ta alergija je jedna od najuobičajenijih. To važi za bilo koji njegov oblik i zato je na većini proizvoda napomenuto da li sadrže tragove kikirikija.

Muskatni oraščić

Ukoliko se konzumira u većim količinama, ima halucinogene efekte, sa ozbiljnim vizualnim distorzijama i paranojom. Može praviti stomačne probleme, a za pse je otrovan.

Hot-dog

Iako kvalitet mesa može da bude sumnjiv, glavna opasnost dolazi od gušenja. Hot-dog je glavni uzrok gušenja kod dece mlađe od tri godine.

Đevrek

Ne bojte se, đevreci nisu otrovni. Međutim, oni predstavljaju jedan od glavnih uzroka povreda od noža u kuhinji, tako da treba biti oprezan sa njima.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.