Upoznajte najsrećnijeg čoveka na svetu – Tibetanskog monaha Mattieu Ricarda

monah

[tweetherder]Upoznajte najsrećnijeg čoveka na svetu, Mattieu Ricarda (66)[/tweetherder]. Tibetanski monah i genetičar koji je emituje do sada nečuvene gama talase mozga. Ovi talasi su povezani sa pažnjom, učenjem, memorijom i svešću. Meditacija je, po rečima monaha, tajna njegovog uspeha, odnosno, sreće.

Meditacija je kao dizanje tegova ili vežbanje, ali za um“, rekao je Ricard za Daily News.

“[tweetherder]Svako može da bude srećan, jednostavnom praksom sopstvenog mozga[/tweetherder]”, dodaje on.

Da bi se zaista izračunalo koliko je Ricard srećan, naučnici sa Univeriteta Viskonsin, su zakačili na njegovu glavu 256 senzora i tražili da se meditacijom fokusira na saosećanje. Tokom meditacije njegov mozak je proizvodio gama talase van svih poznatih granica. Intezivna količina aktivnosti je bila i u prefrontalnom korteksu izjednačena sa kapacitetom za sreću.

*** Ukoliko ste propustili: Samo 10 minuta meditacije dnevno, može vam promeniti život, evo kako.

Ricard nije jedini monah koji se bavi ovakvim meditacijama i nije jedini podvrgnut testiranju. Takođe, proučavano je više od 50.000 rundi meditacije drugih monaha i rezultati su prikazali značajne razlike u funkciji mozga. Činjenica je, da samo tri nedelje, po 20 minuta meditacije dovodi do promena u psihi.

U cilju širenja poruke o postizanju sreće, Ricard je kao autor svoje prve knjige Vodič kroz razvijanje života, najvažnija veština hteo da zarada bude iskorišćena za finansiranje preko 100 humanitarnih projekata.

Monah je na kraju istakao da budizam pokušava da razreši mehanizam sreće i patnje i da je zapravo, to nauka uma.

Izvor:  higherperspectives.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.