Budi odgovorna: Kampanja o edukaciji građana o HPV imunizaciji

srce-stomak
(foto: budiodgovorna.rs)

U petak 27. maja 2016. godine, sa početkom u 12 sati u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu, u okviru kampanje „Budi odgovorna” koju realizuje udruženje „Roditelj“, biće održana edukacija građana o HPV imunizaciji u našoj zemlji koju u okviru pilot projekta sprovodi Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ i zdravstvene ustanove obuhvaćene projektom, u cilju prevencije raka grlića materice i ostalih oboljenja izazvanih HPV infekcijom.

Tom prilikom, na štandu udruženja „Roditelj“ građani će imati mogućnost da od lekara, imunologa i pedijatara iz beogradskih domova zdravlja, kao i predstavnika Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ dobiju sve potrebne informacije o bolestima koje izaziva HPV virus, HPV vakcini, njenoj efikasnosti, bezbednosti kao i iskustvima drugih zemalja sveta gde je organizovanim programima prevencije putem HPV imunizacije, rak grlića materice gotovo iskorenjen.

Za nepunih mesec i po dana, koliko traje imunizacija protiv HPV virusa, u zdravstvenim ustanovama u Srbiji vakcinisano je oko 140 dece, a lekari kažu da je odaziv premašio njihova očekivanja.

Više informacija o kampanji “Budi odgovorna” kao i HPV imunizaciji, možete naći na sajtu i zvaničnoj Facebook stranici.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.